Αρχική Νέα Τοπικά ΕΟΑΕΝ: Ζητά συνάντηση με νησιώτες βουλευτές

ΕΟΑΕΝ: Ζητά συνάντηση με νησιώτες βουλευτές

14

 

Την ανάγκη να θέσουν τα προβλήματα των νησιών στους βουλευτές από νησιωτικούς νομούς επεσήμανε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) που συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο στη Χίο, όπου και η έδρα του.
   Μάλιστα το ραντεβού πρόκειται να είναι στις 8 Οκτωβρίου, εφόσον το αποδεχτούν και οι βουλευτές καθώς και ο υφυπουργός για θέματα Νησιωτικής Πολιτικής Πάνος Καμμένος.
   Παράλληλα το Διοικητικό  Συμβούλιο, όπως μας είπε ο Χιώτης εκπρόσωπος Κώστας Σταυρινούδης συζήτησε και πάνω στη θεματολογία που πρόκειται να έχει η προσεχής Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού ομίλου που θα γίνει στα τέλη Οκτωβρίου στην Κέρκυρα.
   Τα θέματα του τουρισμού και η αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης αναμένεται να είναι πρώτα στην ατζέντα των εργασιών, καθώς και τα φορολογικά κίνητρα που πρέπει να υπάρξουν στα νησιά. Μάλιστα εισηγητής στο θέμα αναμένεται να είναι και λόγω επαγγέλματος ο Κ. Σταυρινούδης.
   Ο ΕΟΑΕΝ δήλωσε αντίθετος στη δημιουργία αμιγούς Τουριστικού Επιμελητηρίου αφού πιστεύεται ότι έτσι θα αποδυναμωθούν τα υπάρχοντα.
   Στο περιθώριο των εργασιών υπήρξε συνάντηση των μελών του Δ.Σ. με το νέο πρόεδρο του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρώπης (Insuleur) και προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγιόρκας Juan Gual de Torrella,
   Ο Πρόεδρος του Δικτύου Ευρωπαϊκών Νησιωτικών Επιμελητηρίων κ. Gual de Torrella πραγματοποίησε εξάλλου την Παρασκευή εθιμοτυπική επίσκεψη στο Νομάρχη Χίου.