Αρχική Νέα Αθλητικά Regatta AMEA- Διεθνής Ιστιοπλοϊκός στα πλαίσια του Μεσογειακού Φεστιβάλ Δ. Χίου

Regatta AMEA- Διεθνής Ιστιοπλοϊκός στα πλαίσια του Μεσογειακού Φεστιβάλ Δ. Χίου

16

Πραγματοποιείται σήμερα στα πλαίσια του 2ου “Μεσογειακού φεστιβάλ” Δήμου Χίου ο διεθνής ιστιοπλοϊκός μαραθώνιος, Regatta ΑΜΕΑ.
 Η Regatta ΑΜΕΑ, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του ΔΟΝΑ, Θόδωρο Τσατσαρώνη είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε το Μάρτιο και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου Αθλητισμού για τα άτομα με αναπηρίες με κέντρο το νησί της Χίου και τις Οιννούσες με πέρασμα απέναντι στα παράλια.
Στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι η σύσφιξη των σχέσεων με τον γειτονικό λαό της Τουρκίας, αλλά και προσέγγιση και ενημέρωση ιδιαιτέρως του νεανικού κοινού για τα ουσιαστικά οφέλη του αθλητισμού.
Στη διαδρομή ένα μέλος κάθε πληρώματος «καταμαράν» θα είναι άτομο με αναπηρία και τα υπόλοιπα ιστιοπλόοι του Ομίλου ΚΑΠΠΑ 2000, καθώς και ξένοι Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές. Είκοσι αθλητές μαζί με τους συνοδούς τους θα επανδρώνουν τα πληρώματα της Regatta ΑΜΕΑ.
Σύμφωνα με τον κ. Τσατσαρώνη είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν τους συγκεκριμένους αγώνες, ενώ έχουν τεθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ώστε οι αθλητές να μην αντιμετωπίσουν κανένα απολύτως πρόβλημα.