Αρχική Νέα Τοπικά Υπό έλεγχο η φωτιά στα Νοτιόχωρα, 80 στρέμματα καμένα

Υπό έλεγχο η φωτιά στα Νοτιόχωρα, 80 στρέμματα καμένα

12

Υπό πλήρη έλεγχο είναι από τις 4.00 περίπου το απόγευμα η φωτιά που σημειώθηκε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί στη νοτιανατολική Χίο.
Η φωτιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε δύο μέτωπα, μεταξύ των οικισμών Φλάτσια και Λιλικά  και υπολογίζεται ότι κατέκαψε 70-80 στρέμματα κύρια σκίνους και ελιές.
Στο σημείο έσπευσε  σύσσωμη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου,  τα 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα που εδρεύουν στο νομό, καθώς και ο Στρατός, η Νομαρχία οι Δήμοι Ιωνίας και Χίου, δύο εθελλοντικές ομάδες που έχουν έδρα τους Δήμους Ιωνίας και Ομηρούπολης και πολλοί πολίτες.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον πιλότο και στο ελικόπτερο δωρεά του εφοπλιστή Π. Τσάκου, μας είπε ο υποδιοικητής της Π.Υ. Χίου Ιάκωβος Αρχόντακης. Πέρα από τις ρίψεις που έκανε, έδινε πλήρη εικόνα της περιοχής.
Λόγω του ότι είναι μικρότερο, μεταφέρει μόλις 1 τόνο νερού αντί για 5 που μπορεί το ρώσικο, είναι ευέλικτο και έχει τη δυνατότητα ακόμα και να προσγειωθεί στο δρόμο και να πάρει τον υπεύθυνο αξιωματικό πυροσβέστη για να έχει και ο ίδιος επίγνωση της πορείας της φωτιάς.
Ίσως ο τρόπος που έδρασε το ελικόπτερο Τσάκου να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και αντικείμενο μελέτης από το Πυροσβεστικό σώμα.

Θοδωρής Πυλιώτης