Αρχική Νέα Οικονομία Εγκαίνια της νέας Προμηθευτικής Α.Ε.

Εγκαίνια της νέας Προμηθευτικής Α.Ε.

17

«Το μέλλον της Προμηθευτικής διαγράφεται ευοίωνο», τόνισε ο Πρόεδρος της εταιρίας, Ευστάθιος Μπατίδης, στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε, με αφορμή τα εγκαίνια που θα γίνουν αύριο Τετάρτη στους Τρεις Μύλους Βροντάδου.
Όπως ο ίδιος ανέφερε λειτουργικά προβλήματα του παρελθόντος αντιμετωπίστηκαν με τη δημιουργία του νέου χώρου, καθώς επίσης σε αυτή «τη θετική πορεία», όπως χαρακτήρισε, συνέβαλε η εξομάλυνση των σχέσεων με το Δήμο. Όσον αφορά την  έκδοση πιστωτικών καρτών για τους ιδιώτες – μετόχους ήταν μια κίνηση που έπρεπε όπως τόνισε να έχει γίνει εδώ και χρόνια.
«Η Προμηθευτική είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένη προφέροντας  μεγάλο μέρος των κερδών προς κοινωφελής σκοπούς, σε πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία, σε εθελοντικές ομάδες και προσφέρει εργασία σε συλλόγους ατόμων με ειδικές ανάγκες», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος δίνοντας πάσα στον Δήμαρχο Ομηρούπολης, Γιάννη Μαλαφή, που αναφέρθηκε αρχικά στα χρέη.
«Ο λόγος που στην αρχή είχα το δίλλημα για το αν η Προμηθευτική πρέπει να κλείσει ή όχι, ήταν ότι από την μια πλευρά υπήρχαν χρωστικά από τους πελάτες της Προμηθευτικής από το 1998, ο άλλος ότι είχαμε εμείς προς προμηθευτές που έφταναν συνολικά γύρω στο 1 εκατ. ευρώ», είπε ο κ. Δήμαρχος τονίζοντας ότι μετά από καλή διαβούλευση με τους εργαζόμενους, Δημοτική Αρχή και τις αντιπολιτεύσεις αποφάσισαν να στηρίξουν την Προμηθευτική αλλά υπό διαφορετικούς όρους και με ξεκάθαρη πολιτική.
Αναφερόμενος προς τους πελάτες και στους ιδιώτες – μέτοχους ο Δήμαρχος Ομηρούπολης τόνισε: «Κύριοι δεν χάσατε τα λεφτά σας. Τα λεφτά σας υπάρχουν μέσα και με τη σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. θα είμαστε σε θέση μετά από λίγους μήνες όποιος θέλει να τα εξαργυρώσει».
Να σημειώσουμε ότι η Προμηθευτική ιδρύθηκε το 1983 με πρώτο Πρόεδρο τον πρώην Δήμαρχο Μάρκο Μεννή, ως μια πρωτοποριακή δημοτική δομή αφού  ακόμα δεν είχε ψηφιστεί το σχετικό νομικό πλαίσιο για τις δημοτικές αναπτυξιακές εταιρείες. Πέρα από το κατάστημα και μεταξύ των άλλων δράσεων της, ήταν αυτή που λειτούργησε τις πρώτες δημοτικές ανεμογεννήτριες στο Αίπος!

 

αναδημοσίευση: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 25/8/2009