Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Πανελλήνιες εξετάσεις: ποσοστό 82,82% για τους Χιώτες μαθητές

Πανελλήνιες εξετάσεις: ποσοστό 82,82% για τους Χιώτες μαθητές

14

 Με την πρώτη θέση πανελλαδικά «φλερτάρει» η Χίος που φέτος σημείωσε το μεγαλύτερο ποσοστό εισαγωγής μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, φτάνοντας στο 82,82%.
   Από τους 390 υποψηφίους εισήχθησαν σε σχολές οι 323. Πιο συγκεκριμένα, 233 υποψήφιοι πέρασαν σε σχολές ΑΕΙ, 76 σε ΤΕΙ και 14 σε Σχολές Ένστολων.
   «Συγχαρητήρια αξίζουν στους επιτυχόντες και τους γονείς τους», δήλωσε χαρακτηριστικά σημείωσε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παύλος Καλογεράκης.
   Με βαθμό πρόσβασης 19,728, η μαθήτρια του 2ου Γενικού Λυκείου, Μαρίνα Ελευθερίου πέρασε πρώτη στη Χίο, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Η Μαρίνα, το μικρότερο παιδί πολύτεκνης οικογένειας, ήξερε ότι έχει περάσει στην σχολή που επιθυμούσε, ωστόσο για την πρωτιά της ενημερώθηκε, ενώ βρισκόταν στην Αθήνα για να βρει σπίτι, όπου θα μένει από δω και στο εξής ως φοιτήτρια.
   Ποια η συνταγή της επιτυχίας; Με έντονη προσπάθεια, οργάνωση και δίνοντας πλήρη προτεραιότητα στη μελέτη της, η Μαρίνα έφτασε και ξεπέρασε τον στόχο της. «Την τελευταία χρονιά δεν είχα ζωή. Μόνο μελέτη», μας είπε χαρακτηριστικά ενώ συμπλήρωσε ότι το άμεσο ενδιαφέρον της αυτή τη στιγμή είναι να δει τη σχολή από κοντά!
  
   Θοδωρής Πυλιώτης