Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Κ. Μουσουρούλης στην Αμανή: να κριθώ από το έργο μου

Κ. Μουσουρούλης στην Αμανή: να κριθώ από το έργο μου

19

                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                              
Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΝΗ
«Να κριθώ για το έργο μου και όχι για την καταγωγή μου»


Ο προεκλογικός αγώνας μπορεί παραδοσιακά να μη στηρίζεται σε όρους συναισθηματισμού, για τον Κ. Μουσουρούλη, όμως, ήταν αδύνατον να παραβλέψει την επιθυμία του πατέρα του να ξεκινήσει  από την Πισπιλούντα, τόπο ιδιαίτερης καταγωγής του.          
Σε ένα έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, οι Πισπιλουντιανοί τον υποδέχτηκαν την Κυριακή το πρωί όλοι  μαζί και θυμήθηκαν τον δικό τους Κωστή να περνά μέρες χαλάρωσης και γαλήνης στο χωριό. Σαν παιδί, έφηβος, φοιτητής, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, αλλά και κυβερνητικός παράγων τα τελευταία 5,5 χρόνια, όσο τα κυβερνητικά του καθήκοντα το επέτρεπαν τα τελευταία χρόνια, ο υποψήφιος βουλευτής τους αποκάλυψε ότι πάντα «γαλήνευε σ’ αυτά τα βουνά».
Το ίδιο κλίμα επικράτησε και στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου Αμανής, όταν τα επισκέφτηκε, όπου οι κάτοικοι αισθάνονταν να υποδέχονται το δικό τους άνθρωπο, το συγχωριανό τους.
Ο Κωστής Μουσουρούλης επανέλαβε σε όλους τους σταθμούς της κυριακάτικής περιοδείας του ότι έχει μοναδικό αντίπαλο το χρόνο, αφού μόλις ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία, παραιτούμενος από τη θέση του Γ. Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης μόλις την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου.
«Τρία πράγματα έχω κρατήσει στην καρδιά μου, τη Χίο, την Ευρώπη και την κυβερνητική μου συμμετοχή» ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κατά την ομιλία του στην κεντρική πλατεία της Βολισσού, το απόγευμα της Κυριακής.
Με μια διαφορετική άποψη για την πολιτική, επέμεινε «ότι δεν είναι καλλιστεία» άλλα μέθοδος παραγωγής έργου για την κοινωνία και ζήτησε να κριθεί όχι μόνο για την καταγωγή του αλλά και για όσα έργα της Χίου έχει παρέμβει στην προώθησή τους.
Για τα κόμματα εξέφρασε την άποψη ότι «δεν είναι ποδοσφαιρικές ομάδες να συλλέγουν νίκες αλλά να παράγουν έργο» και για τον πολιτικό ότι «δεν πρέπει να διχάζει και να φανατίζει αλλά να φωτίζει».
Αναφερόμενος ειδικότερα στις προοπτικές της Αμανής, διατύπωσε τη βεβαιότητα ότι οι ανεξάντλητες δυνάμεις της περιοχής, όπως αναδείχτηκαν και στο τριήμερο καλοκαιρινό συνέδριο, είναι ικανές να δώσουν ξανά πνοή δημιουργίας στην Αμανή.
Οι ντόπιοι, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, ευχήθηκαν εγκάρδια στον Κ. Μουσουρούλη καλή επιτυχία, αναγνωρίζοντας ότι στις 5 Οκτωβρίου θα στείλουν τον επόμενο Αμανίτη στη Βουλή μετά το Ν. Ζορμπά. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη του Κωστή Μουσουρούλη στις Οινούσσες
Επόμενο άρθροΕκθεση φωτογραφίας από Φωτογραφική Λέσχη Χίου και Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου