Αρχική Νέα Τοπικά Δ.Κηφισιάς: Στη Σμύρνη 87 χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή

Δ.Κηφισιάς: Στη Σμύρνη 87 χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή

9

 Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης επικεφαλής του ΚΑΠΗ Κηφισιάς με 80 δημότες, επισκέφτηκαν στις 20 Σεπτεμβρίου τη Σμύρνη για να παρευρεθούν στη Θεία Λειτουργία και στην επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής του 1922 στον σημερινό Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής. Παρόντες ήταν η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη, Χαρά Σκολαρίκου, Έλληνες που ζουν σήμερα στην άλλοτε πρωτεύουσα της Ιωνίας και το προσωπικό του προξενείου.


Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, μετά τη Θεία Λειτουργία και την επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής, δήλωσε με συγκίνηση στο εκκλησίασμα: «Ένας κύκλος του Ελληνισμού στην Μικρά Ασία έκλεισε με την πυρκαγιά και την καταστροφή του 1922 ενώ ένας νέος κύκλος άνοιξε σήμερα με το φως των κεριών στον ναΐσκο Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής».


Την λειτουργία τέλεσε μετά από άδεια του Παναγ. Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ιερέας από την Χίο που συνόδεψε τους Κηφισιώτες στη Σμύρνη, ενώ ο κ. Χιωτάκης δώρισε στον Ιερό Ναό την εικόνα της Παναγίας της Ελευθερώτριας και την εικόνα του Αγίου Νικολάου.


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦιλοζωϊκός Σύλλογος για φόλες σε 3 ΜΥΛΟΥΣ
Επόμενο άρθροΤηλεοπτική εμφάνιση Κ. Μουσουρούλη σε Alter και ΑΝΤ1