Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ελπίδα Τσουρή για την Ημέρα Ναυτιλίας

Ελπίδα Τσουρή για την Ημέρα Ναυτιλίας

6

 ΕΛΠΙΔΑ ΤΣΟΥΡΗ
Υποψήφια Βουλευτής Νομού Χίου
Χίος, 23 Σεπτεμβρίου 2009


Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ελπίδα Τσουρή, σχετικά με το σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ναυτικής Ημέρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η Παγκόσμια Ναυτική Ημέρα είναι, για τη χώρα μας, αφορμή για κρίσιμες αποφάσεις.
Το ΠΑΣΟΚ στοχεύει στην ποιοτική ναυτιλία, με ασφάλεια, με σεβασμό στο θαλάσσιο περιβάλλον, με ποιότητα στις  παρεχόμενες υπηρεσίες και με στήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.
Για το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο και την ποντοπόρο ναυτιλία, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος απαιτεί, κυρίως και πρωτίστως, διεθνή αντιμετώπιση, στα πλαίσια των κανονισμών του IMO. Σε σχέση με την κλιματική αλλαγή, το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τις αποφάσεις του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ).
Στην παρούσα συγκυρία, της διεθνούς οικονομικής κρίσης, και του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, η Ελλάδα οφείλει να αξιοποιήσει, να διατηρήσει αλλά και να ενισχύσει το κεκτημένο του πρωταγωνιστικού της ρόλου σε παγκόσμιο επίπεδο, με μία ολοκληρωμένη ναυτιλιακή στρατηγική. Η Ελληνική Ναυτοσύνη θα πρέπει να συνδυαστεί με μέτρα διαρκούς εκσυγχρονισμού της ελληνικής ναυτιλίας. Οι πολιτικές μας οφείλουν να εστιάζονται στους τρόπους ενίσχυσης των υποστηρικτικών δομών της, όπως στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, στη διαρκή εκπαίδευση και οικονομική αναβάθμιση του ναυτεργατικού δυναμικού, στη διεθνή παρουσία, στην ανάδειξη της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, στην προσέλκυση των νέων στο ναυτικό επάγγελμα, στη διαρκή βελτίωση των όρων του εθνικού νηολογίου, στην προώθηση του θεσμού της ναυτικής διαιτησίας και διαμεσολάβησης στον Πειραιά, και στην προώθηση συνεργειών για τη δημιουργία του Ελληνικού ναυτιλιακού cluster, ώστε να γίνει ο Πειραιάς το πρώτο ναυτιλιακό κέντρο στην Ε.Ε.

Γραφείο 1: Λεωφόρος Αιγαίου 78, 82100, Χίος
Τηλ. 22710 43200 και 43300
Φαξ. 22710 40259
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: elpidats@otenet.gr


Γραφείο 2: Φιλίππου Αργέντη 10, 82100, Χίος
Τηλ. 22710 43 880, 43940
Φαξ: 22710 43076


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦ. Φαφαλιού: επίσκεψη στην ΕΜΧ
Επόμενο άρθροΟικολόγοι- Πράσινοι: εκλογική διακήρυξη