Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: η εμπειρία από τη χρήση ποδηλάτου στη Θεσσαλονίκη

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: η εμπειρία από τη χρήση ποδηλάτου στη Θεσσαλονίκη

7

 ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ


Το 1/3 του χρόνου του ΙΧ κάνει ο ποδηλάτης στο κέντρο της πόλης!
 Με αφορμή την εβδομάδα κινητικότητας οι Οικολόγοι Πράσινοι Θεσσαλονίκης διοργανώσαμε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου: «Κόντρες» στο κέντρο της Πόλης – Ποδήλατο vs Αυτοκίνητο vs Mέ σα Μαζικής Μετακίνησης


 Οι διαγωνιζόμενοι ξεκίνησαν στις 9.10 το πρωί με αφετηρία τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης και με στόχο να φτάσουν στην κεντρική πύλη της ΔΕΘ στην Οδό Εγνατίας. Σε μία από& sigma;ταση 2,5 χλμ ο ποδηλάτης έφτασε σε 7′ 19”  ενώ ο πεζός που μετακινήθηκε με την αστική συγκοινωνία  χρειάστηκε 12′ 46”. Ο χρόνος του ΙΧ (συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου για στάθμευση) ήταν 20′ 32”. &Eta! ; μετακίνηση με το ΙΧ στοίχισε 4,5 ευρώ, με δεδομένο ότι το κόστος στάθμευσης υπολογίστηκε μόνο για μία ώρα, την ώρα που ο πεζός ξόδεψε 50 λεπτά και φυσικά ο ποδηλάτης μετακινήθηκε δωρ&epsilon! ;άν. Ο χρόνος &! sigma;&t au;άθμευσης για το ΙΧ ήταν 11΄13”, την ώρα που πεζός και ποδηλάτης είχαν μηδενικό χρόνο στάθμευσης. Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι ενώ πεζός και ποδηλάτης διέσχισαν απόσταση 2,5 χλμ, ο οδηγός τ&omicr! on;υ αυτοκινήτου αναγκάστηκε να κάνει συνολικά 3,5 χλμ. Στα συνολικά οφέλη που αναδεικνύονται, πέρα από το κόστος, είναι η μικρή κατάληψη χώρου και η μηδενική ρύπανση από τον πεζό και τον π&om! icron;δηλάτη, σε &! alpha;&n u;τίθεση με το ΙΧ. Σημαντικά ταχύτερος θα ήταν ο ρυθμός της αστικής συγκοινωνίας αν υπήρχε λεωφορειόδορμος στην Εγνατία οδό, καθώς επίσης αξιοσημείωτη είναι και η έλλειψη σχεδιασ! μού στην συγκεκριμένη οδό για ποδηλατόδρομους.


Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι το πείραμα θα επαναληφθεί την Τετάρτη 30/09 με αφετηρία την οδό Μαρτίου και τερματισμό την οδό Αριστοτέλους και θα μπορεί να συμμετάσχει όλος ο & kappa;όσμος και με όποιο μέσον θέλει. Θα υπάρχουν έπαθλα (ποδήλατο, φανέλες των οικολόγων κ.α.) .


Οι εκκινήσεις θα γίνονται από τις 9.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι (έτσι θα έχουμε και με διαφορετικές ώρες αιχμής κάποια στοιχεία)


 Για περισσότερες πληροφορίες: Λ. Ακριτίδης 6932 280305

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦ. Φαφαλιού: επίσκεψη στην ΕΜΧ
Επόμενο άρθροΟικολόγοι- Πράσινοι: εκλογική διακήρυξη