Αρχική Νέα Τοπικά Ενημέρωση από Δ. Χίου για τις εκδηλώσεις των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ από τη γερμανική...

Ενημέρωση από Δ. Χίου για τις εκδηλώσεις των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ από τη γερμανική κατοχή

4

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 


          Την Παρασκευή  25 Σεπτεμβρίου 2009, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της  65ης Επετείου Απελευθέρωσης της Χίου από τους Γερμανούς Κατακτητές με την συμμετοχή των Χίων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και της Συμμαχικής Αποστολής,  με τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου και επίκαιρη ομιλία εντός του Ναού από τον κ.   Χατζηχρηστοδούλου Νικόλαο, Εκπαιδευτικό στο 5ο  Δημοτικό Σχολείο Χίου, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Ιάσονα Καλαμπόκα {έναντι Εθνικής Τράπεζας}.


Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από το Δήμο Χίου και το Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ., με  την συμμετοχή των Χίων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης καθώς και μαθητών  της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.


Από πλευράς Δήμου Χίου στεφάνι κατέθεσε ο Αντιδήμαρχος Χίου κ. Ισίδωρος Αμέντας ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Χίου κ. Παντελή Βρουλή. Ο Νομάρχης Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης. Ο Στρατιωτικός Διοικητής Χίου και ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επίσης ο εκπρόσωπος Χιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων, ο εκπρόσωπος Εθνικού Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, ο εκπρόσωπος Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Χίου. Και τέλος ο εκπρόσωπος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Χίου και ο εκπρόσωπος Τοπικού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.  


Τελετάρχης της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Γυμνασίου Κάμπου κ. Μπελέγρης Γιώργος.


                               Από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Δ. Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚ. Μουσουρούλης: συνάντηση με τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου
Επόμενο άρθροΑντώνης Ζαννίκος: Ανοικτή επιστολή στα κόμματα- ΔΕΣΜΕΥΤΕΙΤΕ!