Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή ACTION AID: Προτεραιότητα η θεραπεία για το AIDS

ACTION AID: Προτεραιότητα η θεραπεία για το AIDS

8

 Το εμβόλιο κατά του AIDS είναι ευπρόσδεκτο αλλά η θεραπεία είναι ακόμα προτεραιότητα


 Τα νέα για τις πρώτες επιτυχείς δοκιμές για εμβόλιο κατά του HIV/AIDS στην Ταϊλάνδη είναι ενθαρρυντικά. Πρέπει όμως να παραμείνει εξίσου σημαντικός ο στόχος της θεραπείας των πασχόντων και της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών που ενισχύει την εξάπλωση του ιού, προειδοποιεί η ActionAid.


 Τα πρώτα εμβόλια κατά του HIV που έχουν μέτρια αποτελέσματα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως συμπληρωματικά εργαλεία για να αλλάξουν τα κοινωνικά πρότυπα που ενισχύουν την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων και τη βία κατά των γυναικών.


 «Πίσω από την εξάπλωση του HIV/AIDS κρύβεται μια επιδημία βίας κατά των γυναικών που κανένα εμβόλιο δεν θα σταματήσει. Οι κυβερνήσεις πρέπει να πάρουν μέτρα ώστε να προστατέψουν τα δικαιώματα των γυναικών» δήλωσε η Anne Jellema, Διευθύντρια Πολιτικής και Εκστρατειών της ActionAid International.


 Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να συνεχίσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα τόσο για την προστασία των γυναικών από τη βία όσο και για την προστασία από τον ιό HIV.


 «Τα νέα για τις δοκιμές για το εμβόλιο είναι πολύ εντυπωσιακά. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι καθημερινά χάνουμε ζωές από το AIDS. Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, οι τοπικές ΜΚΟ με τις οποίες συνεργαζόμαστε αναφέρουν ότι τελειώνουν τα αντιρετροϊκά φάρμακα και δεν μπορούν να δεχτούν νέους ασθενείς στα προγράμματα θεραπευτικής αγωγής,» πρόσθεσε η Jellema.


 «Τα δύο τρίτα των ασθενών στην Αφρική εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε φάρμακα. Από αυτούς οι περισσότερες είναι γυναίκες και κορίτσια. Το κόστος σε ανθρώπινες ζωές και ο αντίκτυπος στις τοπικές οικονομίες εξαιτίας αυτής της ολιγωρίας είναι απαράδεκτα υψηλό,» συμπλήρωσε.


 Οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι οι δοκιμές του εμβολίου κατά του AIDS δείχνουν ότι μειώνουν τις πιθανότητες μόλυνσης. Οι δοκιμές έγιναν σε 16.000 εθελοντές στην Ταϊλάνδη και πραγματοποιήθηκαν από την κυβέρνηση της χώρας και το στρατό των ΗΠΑ. Ο συνδυασμός δύο προηγούμενων εμβολίων έδειξε ότι μειώνει την πιθανότητα μόλυνσης των εθελοντών από HIV κατά 31%.


——————————–

Η ActionAid είναι ένας διεθνής αναπτυξιακός οργανισμός που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες και συνεργάζεται με τους κατοίκους των φτωχότερων χωρών του κόσμου για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανισότητας.

 

Διαφήμιση