Αρχική Νέα Τοπικά Οι Αγέλαστοι ξανά στη Χίο- ρεπορτάζ στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ από τη συνάντησή τους

Οι Αγέλαστοι ξανά στη Χίο- ρεπορτάζ στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ από τη συνάντησή τους

104

 Τιμώντας τη γη των προγόνων τους αρκετοί από τους απογόνους της ιστορικής οικογένειας των Αγελάστων έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε ακριβώς για αυτό το σκοπό την περασμένη Τετάρτη στην Αίθουσα Αναγνωστηρίου της Βιβλιοθήκης Κοραή.
Άνθρωποι προερχόμενοι από διαφορετικές μεριές του κόσμου, αλλά με κοινό παρονομαστή το ίδιο οικογενειακό αίμα που κυλάει στις φλέβες τους, κατέφθασαν στο νησί ύστερα από πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Αγέλαστου, με στόχο να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους αλλά και να έρθουν σε κατ ιδίαν επαφή με την πατρίδα των προγόνων τους.
Στην εν λόγω εκδήλωση ο κ. Γιώργος Αγέλαστος εξέφρασε τις ευχαριστίες του και το καλωσόρισμα στα παρευρισκόμενα μέλη της οικογένειας, ενώ παρουσιάστηκε φωτογραφικό υλικό από έργα και ημέρες των Αγελάστων που έζησαν στο νησί αλλά και από την ιστορία των διαφόρων κλάδων της οικογένειας στους τόπους της Διασποράς,.
«Τα μέλη της οικογένειας αλλά και εγώ αισθανθήκαμε ότι η συνάντηση αυτή ήταν μια απόδειξη του γεγονότος ότι η Χίος μας υποδέχθηκε στην αγκαλιά της. Όλοι οι χιώτες που βοήθησαν στην οργάνωση αλλά και απλοί άνθρωποι που συναντήσαμε τυχαία μας αντιμετώπισαν με ιδιαίτερη χαρά και ευγένεια. Ο ενθουσιασμός όμως κατέκλυσε και τους παρευρισκόμενους απόγονους της οικογένειάς μας, οι οποίοι θα αποδείξουν έμπρακτα την ικανοποίησή τους από το νησί, αφού στο μέλλον είναι σίγουρο ότι θα ξανάρθουν, έστω και μεμονωμένα», δήλωσε στη «Δ» ο κ. Γιώργος Αγέλαστος.
Το πρόγραμμα της οικογενειακής συγκέντρωσης περιλαμβάνει περιηγήσεις στα κύρια αξιοθέατα του νησιού, καθώς και έναν εσπερινό στον Άγιο Τρύφωνα των Αγελάστων στην περιοχή Μαρουλού του Κάμπου


της Άννας Πιτροπάκη

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 28 Σεπτεμβρίου 2009

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠροεκλογική συγκέντρωση Κασσιώτου- Φαφαλιού
Επόμενο άρθροΚεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, 30/9