Αρχική Νέα Τοπικά Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δ. Ομηρούπολης: για την ποιότητα του νερού στο Βροντάδο- σταματήστε...

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δ. Ομηρούπολης: για την ποιότητα του νερού στο Βροντάδο- σταματήστε το δικομματικό… σκυλοκαβγά

17

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ.


ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΚΥΛΟΚΑΒΓΑ


Μεσούσης της προεκλογικής περιόδου και αφού παρέλασαν οι επικεφαλής συμπολίτευσης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο Ομηρούπολης κ.κ Μαλαφής και Μούνδρος αντίστοιχα από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων τους , για να εμπεδώσουν τα νέα μέτρα που αφορούν στην Εταιρεία    «Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΑΕ», ανεξαρτήτου πράσινης ή γαλάζιας κυβερνήσεως, αποφάσισαν να ξιφουλκήσουν για το νερό στο Βροντάδο.
 Ένα άθλιας ποιότητας νερό που δεκαετίες τώρα διαχειρίζονται το πρόβλημά του γαλάζιες ή πράσινες διοικήσεις χωρίς να πράττουν ουδέν ουσιαστικό. Ή μήπως ξαφνικά δημιουργήθηκε το πρόβλημα ή μήπως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είναι αθώα περιστερά για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων στο νησί και την ολιγωρία που παρατηρείται!
Είναι φυσικά γεγονός ότι η δημοτική αρχή Μαλαφή, εκτός του ότι υπηρετεί πιστά τον αντιλαϊκό της ρόλο, που περιορίζεται μόνο σε ρόλο φοροεισπράκτορα και λογιστή της κεντρικής εξουσίας, αν δεν δει τον ουρανό να πέφτει στο κεφάλι της αδυνατεί να προβεί σε κάποια στοιχειώδη προληπτική ενέργεια.
Έγκαιρα όλες οι αντιπολιτεύσεις και η δική μας παράταξη από την Άνοιξη είχαν βάλει τέτοια ζητήματα εξοικονόμησης νερού και η δημοτική αρχή αρκέστηκε να μας αναφέρει τα μέτρα σωλήνας που άλλαξε λες και οι σωλήνες  λύνουν το πρόβλημα της ποιότητας του άθλιου νερού, το οποίο φυσικά δε λύνεται ούτε με δικομματικούς καβγάδες, ούτε με αλληλοκαρφώματα του ποιος και γιατί έδωσε τις αναλύσεις ούτε φυσικά με άφρονες δηλώσεις του τύπου «δεν αναγνωρίζω τα αποτελέσματα»
Η δημοτική αρχή με τη γνωστή ολιγωρία της  στέρησε τη δυνατότητα για δεύτερη φορά στο να γεμίσει με νερό χαμηλού κόστους η δεξαμενή στο Αίπος, όπως αυτό που παράγουν οι αφαλατώσεις το χειμώνα, γεγονός που και πάλι πληρώνεται.
Στον τομέα της Ύδρευσης θεωρούμε ότι η πυραμίδα διαχείρισης των υδάτινων πόρων πρέπει να στηθεί στα πόδια της και όχι να θεωρείται πανάκεια η αφαλάτωση. Έπρεπε ήδη να παρθούν μέτρα όπως:
* Άμεση κατασκευή μικρών  λιμνοδεξαμενών στο Βροντάδο και στις κοινότητες με αντίστοιχο πρόβλημα.
* Αναβαθμίδες φυσικές ή τεχνητές σε ρέματα και σε χείμαρρους με σκοπό τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.
* Αξιοποίηση πηγών πόσιμου νερού με κατασκευή υδροδεξαμενών.
* Αποταμίευση νερού το χειμώνα στο Αίπος στο μέγιστο δυνατόν βαθμό.
* Συχνή συντήρηση του δικτύου και των εγκαταστάσεων καθαρισμού.
* Καμιά χρήση της γεώτρησης στο Βασιλιώνικο.
* Αναθεώρηση της πολιτικής του κάθε μέρα νερό στις περιόδους αιχμής.
* Περιορισμός των βλαβών στο δίκτυο.
* Συνεργασία διαδημοτική με όμορους δήμους και φυσικά με τη Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση για μακροπρόθεσμη και άμεση αντιμετώπιση του κοινού προβλήματος.


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση ΚΚΕ: Τα 15 ψέματα του ΠΑΣΟΚ
Επόμενο άρθροΟ ΣΥΡΙΖΑ για τους ΝΕΟΥΣ