Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ο ΣΥΡΙΖΑ για τους ΝΕΟΥΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τους ΝΕΟΥΣ

21

 Μην εμπιστεύεσαι την λύση του προβλήματος σε αυτούς που το δημιούργησαν. Είναι στο χέρι σου!Μην επιτρέπεις να υποτιμούν την νοημοσύνη σου!
Σε αυτές τις εκλογές δείξε τους ότι δεν είμαστε πια διατεθειμένοι και διατεθειμένες:
•    Να δουλεύουμε σε δουλειές με ημερομηνία λήξης και με μισθούς που μοιάζουν περισσότερο με χαρτζιλίκι.
•    Να περιμένουμε στην ουρά της ανεργίας την ίδια στιγμή που επιχειρήσεις και τράπεζες συνεχίζουν ακόμη και σήμερα –εν μέσω κρίσης– να έχουν τεράστια κέρδη.
•    Να βλέπουμε το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα να υποχρηματοδοτείται την ίδια στιγμή που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πριμοδοτούν την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και κάθε είδους κολεγίων.
•    Να βλέπουμε το περιβάλλον να καταστρέφεται στο όνομα της «ανάπτυξής» τους και του κέρδους.
•    Να βλέπουμε έναν ένοπλο αστυνομικό να δολοφονεί ένα δεκαπεντάχρονο παιδί, να περιορίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες μας.
Είναι στο χέρι σου!
Σε αυτές τις εκλογές ενίσχυσε το ενωτικό εγχείρημα της αριστεράς, τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς, γιατί είναι η μόνη πολιτική δύναμη που στήριξε, μέσα και έξω από τη Βουλή, από το άρθρο 16 μέχρι τον Δεκέμβρη, κάθε  κινητοποίηση για τα εργασιακά δικαιώματα, το περιβάλλον, τις ελευθερίες και την παιδεία.


Δουλεύουμε για να ζούμε ή ζούμε για να δουλεύουμε;
Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας ετησίως για μια πενταετία, μέσω της κάλυψης των χιλιάδων κενών θέσεων στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην πρόνοια, στην προστασία του περιβάλλοντος και την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων. Σταθερές θέσεις εργασίας για όλους και όλες τους νέους και αυξήσεις στους μισθούς ώστε να μπορούμε να ζούμε από τη δουλεία μας.

Παιδεία για όλους ή ιδιωτικά πανεπιστήμια και κολέγια;
Η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε ό,τι μπορούσε για να απαξιώσει τη δημόσια εκπαίδευση και να επιτρέψει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Το ΠΑΣΟΚ, από την άλλη, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μείωσε τις δαπάνες για την παιδεία στο 3% του ΑΕΠ, όταν επί κυβερνήσεων του αυτές δεν ξεπερνούσαν το 3,2%.  Τέλος, για άλλη μια φορά το ΠΑΣΟΚ διά του προέδρου του δήλωσε ότι «δεν διαφωνεί με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια».
Τα προηγούμενα χρόνια με τους αγώνες μας πετύχαμε τη μη αναθεώρηση του άρθρου 16 και απομακρύναμε το ενδεχόμενο της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. Σήμερα, διεκδικούμε αναβαθμισμένη δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους και όλες, από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο, με αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση και την έρευνα.

Προστασία του περιβάλλοντος – Δικαιώματα
Από τον πιο μικρό χώρο πρασίνου μέχρι την πιο μεγάλη πυρκαγιά, τα σχέδια για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το βρώμικο λιθάνθρακα, η ρύπανση των νερών και η ιδιωτικοποίηση των ακτών, η καταστροφή του περιβάλλοντος έχουν τη σφραγίδα της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Τα προηγούμενα χρόνια βρεθήκαμε μαζί με χιλιάδες πολίτες και συλλογικότητες σε όλη την Ελλάδα, υπερασπιζόμενοι το περιβάλλον, τα δάση, τα δημόσια αγαθά και συγκρουόμενοι με μεγάλα και επώνυμα οικονομικά συμφέροντα. Δώσε δύναμη στη φωνή όσων υπερασπίζονται το περιβάλλον, ώστε να ακούγεται δυνατά για να πετυχαίνει νίκες, αποτρέποντας την περαιτέρω υποβάθμιση της φύσης και της ίδιας μας της ζωής.
Στο όνομα της «ασφάλειας» προωθούν την κατάργηση των δημοκρατικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων μας. Μάλιστα, εν όψει της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, λαμβάνουν ακόμα πιο σκληρά μετρά. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν αρκετό για να κάνει την κυβέρνηση της ΝΔ χέρι-χέρι με το ΠΑΣΟΚ να υιοθετήσει ολόκληρη την ακροδεξιά ατζέντα Καρατζαφέρη, με πρώτο θύμα τους μετανάστες. Υπερασπίσου, απέναντι στον ακροδεξιό λαϊκισμό, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.
Σε αυτές τις εκλογές δες, άκου, θυμήσου, σκέψου, στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάρε μέρος στη μάχη για την υπεράσπιση της κοινωνίας, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, της αξιοπρέπειάς.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑγωνιστική Πρωτοβουλία Δ. Ομηρούπολης: για την ποιότητα του νερού στο Βροντάδο- σταματήστε το δικομματικό… σκυλοκαβγά
Επόμενο άρθροΠαρέμβαση εισαγγελέα στην GA Ferries