Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Κ. Τριαντάφυλλος: Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων

Κ. Τριαντάφυλλος: Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων

10

Κώστας Τριαντάφυλλος
Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ


 Δελτίο ΤύπουΣυνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων, Δημήτρη Κιτριλάκη, τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, Αννα Φλωράδη, Γιώργο Μπενοβία και Δημήτρη Γιαννούλο, τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, Πέτρο Φεγγουδάκη και την πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, Λίτσα Λύκου πραγματοποίησε χθες το πρωί ο Κώστας Τριαντάφυλλος.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αναδείχθηκαν για ακόμη μία φορά οι αδυναμίες και τα προβλήματα, που εμποδίζουν την τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στο θέμα των συγκοινωνιών, του αεροδρομίου και του λιμανιού, στην εποχικότητα των τουριστικών μονάδων, στην ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού, στην αδιαφάνεια του τρόπου επιλογής των προτάσεων ένταξης σε προγράμματα, στην ελλιπή στελέχωση του ΕΟΤ και τη λειτουργία του βάσει συμβάσεων και την ακρίβεια τόσο των αεροπορικών, όσο και των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων από και προς το νησί μας.


«Η Χίος έχει ανάγκη από μία ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού, ως ένα κομμάτι της χιώτικης οικονομίας, στο οποίο πρέπει να επενδύσει ουσιαστικά. Πάντα βέβαια με γνώμονα το σεβασμό στον παραδοσιακό χαρακτήρα του νησιού μας και τις ομορφιές που έχουμε κληρονομήσει. Όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν μόνο αν η συνεργασία όλων μας είναι στενή, η δουλειά μας συστηματική και οι διεκδικήσεις μας εύστοχες και αποτελεσματικές.
Αναγκαία είναι η ενίσχυση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, που σέβονται το περιβάλλον, ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού στο νησί μας.
Η ακρίβεια στις συγκοινωνίες από και προς το νησί μας, οι αυθαίρετες αλλαγές στις ώρες αφίξεων και αναχωρήσεων των πλοίων, που δε φαίνεται να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες των επιβατών, είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να επιβάλει κανόνες, προς όφελος του ίδιου του πολίτη.
Στόχος του ΠΑΣΟΚ και εμένα προσωπικά είναι σε πρώτη φάση η ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού και σε δεύτερη η ποσοτικοποίησή του, που θα φέρει περισσότερα χρήματα στην τοπική αγορά. Είναι απαραίτητο σήμερα ανάμεσα στα μεγάλα έργα υποδομής να δούμε ως το μεγαλύτερο έργο ένα νέο χωροταξικό σχεδιασμό για το νησί, φιλικό προς το περιβάλλον, που θα δημιουργεί προϋποθέσεις αειφόρου ανάπτυξης».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑγωνιστική Πρωτοβουλία Δ. Ομηρούπολης: για την ποιότητα του νερού στο Βροντάδο- σταματήστε το δικομματικό… σκυλοκαβγά
Επόμενο άρθροΠαρέμβαση εισαγγελέα στην GA Ferries