Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών: ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΠΗΣ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΩΝ...

ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών: ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΠΗΣ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

14

  www.edupame.gr
Δεν πρόφτασε να στεγνώσει το μελάνι από την προηγούμενη ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για τη Νέα Γρίπη  (11/9/2009) και δυστυχώς ήρθε η ίδια η ζωή να μας επιβεβαιώσει με οικτρό τρόπο.
Συγκεκριμένα αναφέραμε για τα εξαγγελθέντα κυβερνητικά μέτρα: «Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι έωλα και εναποθέτουν την πρόληψη και προστασία στο σχεδιασμό και την ευθύνη του εκπαιδευτικού!!»  Δεν ήταν τυχαία μια τέτοια τοποθέτηση αφού τόσο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, εμπορευματοποιούν την Υγεία, την μετατρέπουν από κοινωνικό δικαίωμα σε προνόμιο. Τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν ως βάση ένα σαθρό και ανεπαρκέστατο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, στηρίζονται στις σχεδόν ανύπαρκτες δημόσιες υπηρεσίες υγείας και ως εκ τούτου είναι αναποτελεσματικά.
Η μείωση των κρατικών δαπανών για την υγεία, τονίζαμε, οι γυμνές και ανύπαρκτες υποδομές δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Υγείας (ΠΦΥ), η εκχώρησή τους στα ιδιωτικά μεγαθήρια, οι διαχρονικές ελλείψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, η παράδοση της παραγωγής-εμπορίας του φαρμάκου και των εμβολίων στις μονοπωλιακές επιχειρήσεις, η εμπορευματοποίηση γενικότερα της υγείας, κάνουν ανίκανο κάθε σχεδιασμό για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.
Γίνεται φανερό ότι  ο δικομματισμός και τα κόμματά του είναι επικίνδυνος για την υγεία του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση αξιοποιεί τη «νέα γρίπη» ώστε να ενισχύσει την επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Υγείας, να δώσει αρμοδιότητες και «φιλέτα» της δημόσιας υγείας στην επιχειρηματική δραστηριότητα (ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, ΜΚΟ, κλπ). Υπολογίζει ότι με αφορμή τη γρίπη τα μέτρα αυτά θα γίνουν πιο εύκολα αποδεκτά από το λαό.
Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να βαδίσει στα ίδια χνάρια και να επεκτείνει τα μέτρα ιδιωτικοποίησης της υγείας. Το κλείσιμο των σχολικών μονάδων αποδεικνύει το πόσο βαρύτατα πάσχει το σύστημα πρόληψης στη χώρα μας, αλλά και τις διαχρονικές ευθύνες  της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Η Ενημέρωση δεν αρκεί, αν δεν συνοδεύεται με μέτρα όπως, την σύνδεση του σχολείου με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας–την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την πρόσληψη μόνιμων γιατρών & νοσηλευτριών και φυσικά, με την θεσμοθέτηση Δημόσιας σχολιατρικής υπηρεσίας, με προσωπικό πλήρους και μόνιμης απασχόλησης για όλα τα σχολεία. Καθώς και την πρόσληψη των απαραιτήτων καθαριστριών, μόνιμων και πλήρους απασχόλησης, 2 (δύο) για κάθε σχολείο .
Το εργατικό-εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρέπει να επιτρέψει η «νέα γρίπη» να γίνει αφορμή για την επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία.


Συνάδελφε, συναδέλφισσα


Εμείς ως ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών επιμένουμε και επαναλαμβάνουμε:
> Να τοποθετηθούν έτσι οι μαθητές και τα θρανία ούτως ώστε να απέχουν πάνω από ένα μέτρο και κυρίως καμία τάξη να μην έχει πάνω από 20 μαθητές.
> Να ενταχθούν όλοι οι υγειονομικοί του δημόσιου, ιδιωτικού τομέα και τους αυτοαπασχολούμενους στο σχέδιο αντιμετώπισης της «νέας γρίπης». Αξιοποίηση όλων των εκπαιδευτικών των υγειονομικών ειδικοτήτων στα σχολεία, στα πλαίσια του ωραρίου εργασίας.
> Να ξεκινήσουν πανελλαδικά και με κινητές μονάδες του υπουργείου Υγείας παρεμβάσεις στους παιδικούς σταθμούς, σχολεία και σχολές, στους χώρους εργασίας και στις γειτονιές, στα ΚΑΠΗ, στο στρατό, στις φυλακές, στα ιδρύματα ΑμΕΑ, στους οίκους ευγηρίας, στα αεροδρόμια και στα σύνορα της χώρας, αλλά και σε χώρους που εργάζονται ή που ζουν (καταλύματα, σκηνές, πλατείες, κλπ.) μετανάστες, πρόσφυγες, άποροι, άστεγοι, Τσιγγάνοι, τοξικοεξαρτημένοι. Οι παρεμβάσεις αυτές να περιλαμβάνουν:
> Ιατρική εξέταση όλων, για τον εντοπισμό κρουσμάτων, την καταγραφή των ευάλωτων ομάδων και ιατρική παρακολούθησή τους.
> Επιστημονική ενημέρωση και σχετική εκπαίδευση.
> Εμβολιασμό με όσα εμβόλια ήδη υπάρχουν και ενδείκνυνται για τις ευάλωτες ομάδες (εποχικής γρίπης, πνευμονιόκοκκου).
> Να προσληφθούν από το κράτος καθαρίστριες στα σχολεία, στα νοσοκομεία κλπ., με μόνιμη σχέση εργασίας και να καταργηθούν οι εργολάβοι. Καμία επιβάρυνση στις σχολικές επιτροπές. Έκτακτη οικονομική χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών (διπλασιασμός).
> Να χορηγηθούν δωρεάν όλα τα απαιτούμενα φάρμακα, εμβόλια και τις εργαστηριακές εξετάσεις ή τη νοσηλεία.
> Να διασφαλιστεί η καθαριότητα με αυξημένα μέτρα και προσωπικό, σε χώρους όπως: Νοσοκομεία, σχολεία, σχολές, βρεφονηπιακούς σταθμούς, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και γενικά δημόσιους χώρους όπου υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός.
> Να δοθεί άδεια με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση στις εγκύους εργαζόμενες για όλο το διάστημα που υπάρχει έξαρση της νόσου.
> Να εξασφαλιστεί άδεια με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση για έναν από τους δύο γονείς αν ασθενήσουν τα παιδιά ή ηλικιωμένα άτομα της οικογένειας ή αν κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί ή τα σχολεία. 


Καλούμε τους εκπαιδευτικούς σε συνεχή αγωνιστική ετοιμότητα!


Παλεύουμε- διεκδικούμε
* Να αγοραστεί επαρκής αριθμός κινητών μονάδων υγείας, οι οποίες είναι αναγκαίες όχι μόνο τώρα, αλλά και για την κάλυψη μόνιμων αναγκών.
* Να καταργηθεί το δικαίωμα στην πατέντα σε φάρμακα και εμβόλια που κατέχουν οι πολυεθνικές φαρμάκου, που μετατρέπει την επιστημονική γνώση σε εμπόρευμα και πολλαπλασιάζει το κόστος του φαρμάκου.
* Κρατικός φορέας παραγωγής, εμπορίας και διάθεσης φαρμάκου. Κρατική χρηματοδότηση δημόσιων ερευνητικών κέντρων για ανάπτυξη της έρευνας και στον τομέα της υγείας.
* Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία. 


Συνάδελφε- Συναδέλφισσα
Στις 4 Οκτώβρη.
Η ιδιωτικοποίηση και η εμπορευματοποίηση της υγείας είναι κριτήριο ψήφου!
Η επίθεση της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της σε βάρος σου θα δυναμώσει. Έρχεται οδοστρωτήρας!
Αποδυνάμωσε και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Γίνε δυνατός εσύ!
Ενίσχυσε το δρόμο της φιλολαϊκής ανάπτυξης, την προοπτική της ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών!
Με τους αγώνες και την ψήφο σου, άνοιξε δρόμο στο μέλλον!


      28 Σεπτέμβρη 2009

Διαφήμιση