Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Κωστής Μουσουρούλης: συναντήσεις με φορείς

Κωστής Μουσουρούλης: συναντήσεις με φορείς

9

 Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2009Δελτίο Τύπου
Στην ΑΕΝ Μηχανικών
Την ΑΕΝ Μηχανικών επισκέφθηκε ο Κωστής Μουσουρούλης. Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ συζήτησε με το διοικητή και το εκπαιδευτικό προσωπικό της σχολής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυριότερο το κτιριακό. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα υπερσύγχρονα εργαστήρια, τα οποία πλέον διαθέτει η ΑΕΝ, μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς και στη στροφή που έχουν κάνει φέτος οι νέοι, επιδεικνύοντας ενδιαφέρον να φοιτήσουν στη Σχολή Μηχανικών της Χίου και στις προοπτικές που τους ανοίγονται από μια τέτοια επιλογή.

Ο κ. Μουσουρούλης δεσμεύθηκε ότι σε μια νέα επίσκεψη στη σχολή, μετά από πλήρη ενημέρωση, θα είναι σε θέση να καταθέσει προτάσεις συγκεκριμένες, ακόμη και μέσω ΣΔΙΤ, για την επίλυση του κτιριακού προβλήματος της σχολής.Άβυσσος το Κτηματολόγιο
Τα προβλήματα που βιώνουν καθημερινά οι εμπλεκόμενοι με το Κτηματολόγιο, έτσι όπως αυτό εξελίχθηκε λόγω της λανθασμένης χαρτογράφησης κυρίως, είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.


Ο Κωστής Μουσουρούλης επισκέφθηκε το κτίριο του Κτηματολογίου κι εκεί από την προϊσταμένη της υπηρεσίας Λ. Σταματουλάκη, ενημερώθηκε σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν και σε διοικητικό αλλά και σε θεσμικό επίπεδο. Προβλήματα τα οποία χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης με νομοθετικές και άλλες ρυθμίσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τους ιδιοκτήτες που ταλαιπωρούνται με τις αναθεωρήσεις των κτηματολογικών πινάκων αλλά και στους ομογενείς, οι οποίοι αναμένεται να βρεθούν προ εκπλήξεως.Σε δημόσιες υπηρεσίες
Δημόσιες υπηρεσίες, με μερικές από τις οποίες είχε και άμεση συνεργασία, λόγω αντικειμένου, επισκέφθηκε ο Κωστής Μουσουρούλης.
Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ βρέθηκε σήμερα στο Τμήμα Εμπορίου, στο Τμήμα Βιομηχανίας και Ορυκτού Πλούτου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, στο Κέντρο Υποδοχής Επενδυτών, στο ΚΕΠ του Δήμου Χίου και στον ΟΑΕΔ.


«Αναζήτηση νέων αγορών»


Την ανάδειξη, εκμετάλλευση και ανάπτυξη των καλλιεργειών ενός ή και δυο νέων προϊόντων, εκτός από τη μαστίχα, από την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Χίου, βρίσκει ως μόνο λύση για τη βιωσιμότητα της ο Κ. Μουσουρούλης.

Ο υποψήφιος της ΝΔ συναντήθηκε με τον πρόεδρο Γ. Βίο, τον Π. Κρητικό και άλλα μέλη της Ένωσης και συζήτησαν τα προβλήματα και τις προοπτικές που υπάρχουν για τη βιωσιμότητα της, ακόμη και μετά το 2013, οπότε σταματούν και οι ενισχύσεις προς τους αγρότες από την Ε.Ε..


«Θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν χρήματα, μόνο όσοι «παίξουν» σε διαφορετικές αγορές. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στα τοπικά προϊόντα, να αναδείξουμε ένα δεύτερο προϊόν πέρα από τη μαστίχα και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το ενδεχόμενο που υπάρχει και τα επακόλουθα από την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουσουρούλης.


Πολιτικό Γραφείο                Τηλέφωνο  22710 81234-5
Ροδοκανάκη και Παράσχου 4              Φαξ  22710 81236
Χίος ΤΚ 82100                 E-mail kostis@moussouroulis.gr


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚ. Μουσουρούλης, επίσκεψη σε Βροντάδο- Ψαρά
Επόμενο άρθροΣύλληψη 2 νεαρών για κατοχή- χρήση ηρωϊνής, μεθαδόνης