Αρχική Νέα Τοπικά «OPEN DAYS» – Ευρωπαϊκή εβδομάδα Πόλεων και Περιφερειών

«OPEN DAYS» – Ευρωπαϊκή εβδομάδα Πόλεων και Περιφερειών

17

 Από 5-8 Οκτωβρίου πραγματοποιείται η μεγαλύτερη εκδήλωση στο χρονοδιάγραμμα της περιφερειακής πολιτικής της ΕΕ. Περισσότεροι από 7.000 ευρωπαίοι, εθνικοί και περιφερειακοί υπεύθυνοι για τη λήψη πολιτικών αποφάσεων, εμπειρογνώμονες και αντιπρόσωποι των επιχειρήσεων, της κοινωνίας των πολιτών και των πανεπιστημιακών κύκλων θα συμμετάσχουν σε 125 σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις στις Βρυξέλλες.
Οι συμμετέχοντες δεν θα κατάγονται μόνον από την Ευρώπη αλλά και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και την Ινδία. Ο στόχος της τετραήμερης εκδήλωσης είναι να δοθεί η ευκαιρία στις περιφέρειες και τις πόλεις να ανταλλάξουν ιδέες σχετικά με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Τα θέματα αυτά κυμαίνονται από τη βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της σημερινής ύφεσης έως τις μακροπρόθεσμες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής. Περίπου 230 επιπλέον τοπικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα κράτη μέλη στο πλαίσιο της εκδήλωσης «OPEN DAYS».
Παγκόσμιες προκλήσεις, ευρωπαϊκές απαντήσεις
213 περιφέρειες και πόλεις συμμετέχουν ενεργά στην εκδήλωση «OPEN DAYS» του 2009 και θα εργαστούν σε «ομίλους ετερογενών δραστηριοτήτων» σχετικά με θέματα όπως η καινοτομία ή η δημόσια υγεία.
Τα σεμινάρια της φετινής εκδήλωσης «OPEN DAYS» επικεντρώνονται σε τέσσερα κύρια θέματα:
–       Ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης: καινοτομία στις πόλεις και περιφέρειες της Ευρώπης•
–       Περιφέρειες και κλιματική αλλαγή: η πορεία της Ευρώπης προς μια βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη•
–       Περιφερειακή συνεργασία: διασυνοριακή συνεργασία•
–       Επίτευξη αποτελεσμάτων, μελλοντική προοπτική: η αξιολόγηση της πολιτικής συνοχής της ΕΕ και οι μελλοντικές προοπτικές.
Η τοπική διάσταση της εκδήλωσης «OPEN DAYS»: η Ευρώπη στην περιφέρειά σου
233 τοπικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε 33 χώρες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «η Ευρώπη στην περιφέρειά μου/η Ευρώπη στην πόλη μου». Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν φεστιβάλ, συζητήσεις για νέους, σεμινάρια και αθλητικές αναμετρήσεις. Η ιδέα είναι να εορταστούν τα επιτεύγματα της Ευρώπης και να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με την κλίμακα επενδύσεων της ΕΕ, στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής σε έργα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, από τεχνολογικά πάρκα έως την ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων και μεταφορικών συνδέσεων υψηλής ταχύτητας.
Ιστορικό
Περισσότερες πληροφορίες (στην αγγλική γλώσσα) διατίθενται στον ιστότοπο της εκδήλωσης «OPEN DAYS 2009»: www.opendays.europa.eu


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜορφωτικός Εκπολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Νενήτων “Η ΒΟΚΑΡΙΑ” : Πολιτιστικά εργαστήρια
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη στη Χίο του Αμερικανού Προξένου