Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για υγιεινή διατροφή

Εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για υγιεινή διατροφή

15

 Εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για υγιεινή διατροφή αποτελεί νέα πρωτοβουλία για την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και ενός ισορροπημένου διαιτολογίου των παιδιών.


Η Επίτροπος Mariann Fischer Boel, αρμόδια για τη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη, εγκαινίασε μια νέα εκστρατεία για υγιεινή διατροφή που απευθύνεται στους ευρωπαίους μαθητές. Τρεις εκθέσεις με το σύνθημα «Φαγητό, ποτό, κίνηση» θα περιοδεύσουν σε επτά ευρωπαϊκές χώρες και θα προσφέρουν σε παιδιά την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολόγησε επίσης έναν διαδραστικό δικτυακό τόπο, διαγωνισμούς και άλλες εκδηλώσεις, όλα με κεντρικό στόχο τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών. Η βελγίδα πρωταθλήτρια του τένις Justine Henin και ο οκτάχρονος κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες Rosolino Cannio θα συμβάλουν με την υποστήριξή τους στη διάδοση του μηνύματος.
Ιστορικό
Η εκστρατεία για υγιεινή διατροφή θα εξελιχθεί παράλληλα με τα προγράμματα προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία και διανομής γάλακτος στα σχολεία της ΕΕ – σημαντικές πρωτοβουλίες με τις οποίες επιδιώκεται να υιοθετήσουν τα παιδιά ένα πιο ισορροπημένο διαιτολόγιο και να αποκτήσουν υγιεινότερες διατροφικές συνήθειες.
Η εκστρατεία για υγιεινή διατροφή στέλνει το μήνυμα «Φαγητό, ποτό, κίνηση» κατευθείαν στα σχολεία. Σε ένα ταξίδι διάρκειας οκτώ εβδομάδων, η περιοδεύουσα έκθεση θα διασχίσει το Βέλγιο, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Εσθονία, τη Λιθουανία και την Πολωνία. Η περιοδεύουσα έκθεση θα κάνει στάση σε δύο σχολεία κάθε ημέρα. Συνολικά, οι δραστηριότητες προώθησης της υγιεινής διατροφής θα φθάσουν σε 18.000 παιδιά 180 σχολείων. Το μήνυμα θα είναι: σωστή διατροφή, γιατί η καλή φυσική κατάσταση είναι διασκέδαση.
Παράλληλα με την περιοδεύουσα έκθεση, θα παίζεται κατά τις οκτώ εβδομάδες διαδραστικό κυνήγι του θησαυρού στον δικτυακό τόπο της ΕΕ για την Τρελοπαρέα της Γεύσης (Tasty Bunch), όπου οι μαθητές ηλικίας 8 έως 15 ετών από ολόκληρη την ΕΕ μπορούν να προσπαθήσουν να κερδίσουν αθλητικά είδη.
Πρωτοβουλία της ΕΕ για την υγεία των νέων:
MEMO/09/326 (στα αγγλικά) και http://health.europa.eu/youth (και στα ελληνικά).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜορφωτικός Εκπολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Νενήτων “Η ΒΟΚΑΡΙΑ” : Πολιτιστικά εργαστήρια
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη στη Χίο του Αμερικανού Προξένου