Αρχική Νέα Τοπικά Κενές θέσεις στα ειδικά σχολεία

Κενές θέσεις στα ειδικά σχολεία

10

 Τόσο στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χίου όσο και στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Χίου παραμένουν κενά σε συγκεκριμένες θέσεις εκπαιδευτών, ακρως απαραιτητες όμως για τη σωστή λειτουργία τους.
   Σύμφωνα με την καταγγελία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο δεν έχουν πληρωθεί οι ειδικότητες των: φυσικοθεραπευτή,  εργοθεραπευτή, και κοινωνικού λειτουργού.
   Αντίστοιχα στο ΕΕΕΕΚ αντιμετωπίζει έλλειψη ψυχολόγου και φυσικοθεραπευτή.
  

Αναλυτικά το έγγραφο του Νομάρχη Χίου Π. Λαμπρινούδη προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Β. Αιγαίου και τον Περιφερειακό Διευθυντή Ευστρατίου Τζιμή έχει ως εξής:


Με ιδιαίτερη έκπληξη μας έγινε γνωστό ότι φέτος αν και τόσο το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χίου όσο και το Ε.Ε.Ε.Κ. (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Χίου υπέβαλαν έγκαιρα το αίτημα για έγκριση πιστώσεων για πρόσληψη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), δυστυχώς αυτές έχουν καλυφθεί εν μέρει.
      Συγκεκριμένα το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χίου ζήτησε τις εξής ειδικότητες: φυσικοθεραπεύτρια, εργοθεραπεύτρια, λογοθεραπεύτρια, κοινωνική λειτουργό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό. Με βάση και την εμπειρία των προηγούμενων ετών, η στελέχωση της σχολικής μονάδας από τις παραπάνω ειδικότητες ΕΕΠ κρίνεται απολύτως απαραίτητη, για την εύρυθμη λειτουργία της μονάδας και την άμεση ωφέλεια των μαθητών. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί μόλις δύο θέσεις (της λογοθεραπεύτριας και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού). Η έλλειψη των άλλων ειδικοτήτων δυσχεραίνει σημαντικά την προσπάθεια που καταβάλλεται, καθώς ορισμένοι μαθητές λόγω των ιδιαίτερων αδυναμιών τους χρήζουν ιδιαίτερης υποστήριξης από φυσικοθεραπευτή, εργοθεραπευτή και κοινωνική λειτουργό.


Αντίστοιχες ελλείψεις στη στελέχωσή του από Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό αντιμετωπίζει και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χίου, στο οποίο έχουν επίσης εγκριθεί δύο θέσεις αντί των τεσσάρων που είναι απαραίτητες. Συγκριμένα και το ΕΕΕΕΚ αντιμετωπίζει έλλειψη ψυχολόγου και φυσικοθεραπευτή.


Θεωρούμε αδιανόητο ένα σχεδόν μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς να μην έχουν στελεχωθεί οι σχολικές μονάδες της Ειδικής Αγωγής στο νομό μας με όλο το προσωπικό που είναι απαραίτητο για την σωστή λειτουργία τους και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελουμένων μαθητών. Πιστεύουμε ότι οι συγκεκριμένες ελλείψεις Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π από τις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής συνιστούν διάκριση έναντι των μαθητών ΑμεΑ.


Παρακαλούμε όπως προχωρήσετε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έγκριση των απαραίτητων πιστώσεων και την στελέχωση τόσο του Ειδικού Σχολείου Χίου όσο και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χίου με το απαραίτητο προσωπικό ειδίκευσης.      Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ


ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ: πρωτάθλημα παίδων, 1η αγωνιστική
Επόμενο άρθροΠυργί: Πυρκαγιά σε ΙΧ