Αρχική Απόψεις Aρθρα Γιάννης Ν. Μισετζής: εικόνες που προσβάλλουν το νομό μας

Γιάννης Ν. Μισετζής: εικόνες που προσβάλλουν το νομό μας

18

 Αγαπητοί φίλοι,Σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο θεσμός της τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, καταξιώνει τη Δημοκρατία και απογειώνει την ποιότητα ζωής με  πολλαπλές ωφέλειες για τους πολίτες και τον πολιτισμό.

Στη χώρα μας έχει χαθεί η ευκαιρία, εξ αιτίας των μικροσυμφερόντων, της ιδιοτέλειας των αρχόντων και της άκρατης ψηφοθηρίας με τελικό αποτέλεσμα, το αδιέξοδο για την ίδια την  κοινωνία.


Μικρό αλλά σημαντικότατο παράδειγμα  τέτοιας συμπεριφοράς της Νομαρχίας  και των Δήμων , που έχει άμεσο αντίκτυπο στην  ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη, είναι η οικτρή κατάσταση των πληροφοριακών πινακίδων σ’ ολόκληρο το Νομό Χίου που εδώ και χρόνια παραμένουν ασυντήρητες,  εκτός προδιαγραφών, χωρίς χιλιομετρικές αποστάσεις ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων  λείπουν εντελώς…


   

Ας στρέψουμε τα μάτια μας στα πιο απλά πράγματα, εκείνα που αυτοί που διατρανώνουν  ότι μας οδηγούν στην ανάπτυξη δεν είναι ικανοί να διορθώσουν. Παρατηρήστε την ποιότητα  του οδικού μας δικτύου με τα μάτια ενός ξένου επισκέπτη. Προσπαθήστε να προσανατολιστείτε και να ταξιδέψετε από το κέντρο της πόλης προς οποιοδήποτε μέρος της Χίου και αντίστροφα….

 


    Κι όμως, το Νομαρχιακό Συμβούλιο και οι εκφραστές του επιλέγουν να  σπαταλούν τα χρήματα  των δημοσίων επενδύσεων σε ιδιωτικά πετροντούβαρα στον Κάμπο και στα Καμπόχωρα ενώ, θα μπορούσαν με το ίδιο ποσό (500.000€)  να αποκαταστήσουν όλες τις πινακίδες σε ολόκληρο το  εθνικό και  επαρχιακό οδικό δίκτυο ώστε να αλλάξει  ριζικά την εικόνα  του  Νομού.


      Προτιμούν αντί να μπαλώνουν  τις χιλιάδες λακκούβες που σκοτώνουν τα παιδιά μας, να πετάνε το δημόσιο χρήμα κατασκευάζοντας νέο οδικό δίκτυο χωρίς καμία η με ελάχιστη χρησιμότητα όπως  οι δρόμοι Σπαρτούντα  προς Ανεμμογενητριες ή Αγ. Ειρήνη Ελάτας προς Καλολιμένι και πολλά άλλα με μοναδικό σκοπό την άγρα ψήφων.


     

Δεν τολμούν δε να ακουμπήσουν τα «καλόπαιδα» που καταστρέφουν τις πινακίδες συστηματικά για να μην χάσουν τις ψήφους των γονέων τους!!!

   Ετοιμάζονται μάλιστα να εντάξουν   στο 4Ο Κοινοτικό Πλαισιο Στήριξης νέα οδικά εργα,  αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ χωρίς κανείς τους να σκέφτεται οτι   η επιτυχία είναι πριν  φτιάξεις καινούργια έργα  να συντηρήσεις  πρώτα τα παλιά, αυτά που κάποιοι άλλοι έφτιαξαν πριν από σένα. Ότι με τον ίδιο τρόπο ακριβώς οι επόμενοι θα εγκαταλείψουν  και θα αφήσουν ασυντήρητα και τα δικά σου έργα….


Είναι προφανές όμως ότι για τις μελλοντικές προσωπικές πολιτικές τους φιλοδοξίες,   κάποιοι επιλέγουν να προβάλλονται με το  δημόσιο χρήμα  κι ας ζημιώνεται ο Τόπος. 


Είναι ποτέ δυνατόν με τέτοιες πρακτικές   να πάει το νησί μας μπροστά; Ασφαλώς όχι!!! Κατά τ΄άλλα  διεκδικούμε  και τουρισμό…τρομάρα μας…!!!!!


Στις φωτογραφίες που ακολουθούν (σημείωση chiosnews.com, ορισμένες εκ των οποίων παρουσιάζουμε), οι οποίες αποτελούν τμήμα ενός μεγάλου αρχείου εκατοντάδων φωτογραφιών,  αποτυπώνεται  ανάγλυφα η προχειρότητα και η εγκατάλειψη που επικρατεί πράγμα που προκαλεί την οργή και την αγανάκτηση των οδηγών της Χίου αλλά και των επισκεπτών μας.


 


Γιάννης Ν. Μισετζής


Εμπορος -Νομαρχιακός Σύμβουλος Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧιώτικος Όμιλος Μπριτζ: Το μπριτζ ενώνει τους λαούς
Επόμενο άρθροΚ. Μουσουρούλης: δήλωση πριν την ορκωμοσία στη Βουλή