Αρχική Νέα Τοπικά Δήμος Χίου: Το μπαλάκι στην Επίτροπο για τη ΔΗΚΕΧ

Δήμος Χίου: Το μπαλάκι στην Επίτροπο για τη ΔΗΚΕΧ

20

 Τεταμένη η κατάσταση, μεταξύ Δημάρχου Χίου, Παντελή Βρουλή και της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Χίου, κα. Σφηκάκη, μετά την απόρριψή της για το ένταλμα 70.000 ευρώ που αφορά τη ΔΗΚΕΧ.
Το αποτέλεσμα αυτής της διαφωνίας, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής έχει αντίκτυπο στους εργαζόμενους της ΔΗΚΕΧ, οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι.
«Οι υπάλληλοι της ΔΕΚΕΧ διαμαρτύρονται. Όλο το πρόβλημα το δημιουργεί η Επίτροπος. Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Εταιρίας έχει αλλάξει εδώ και ένα χρόνο και εμείς έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες τροποποιήσεις που χρειάζονται για να μην έχουμε προβλήματα και να είμαστε νόμιμοι», δήλωσε στη «Δ», ο Δήμαρχος Χίου, διευκρινίζοντας: «Καταργήσαμε το Γραφείο του Κάμπου, πήραμε περισσότερα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς από το πρόγραμμα της Εργατικής Εστίας, το Μουσείο Γιαλούρη πήγε στην Πινακοθήκη κ.α.».
Πλέον το θέμα έχει πάει στον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συμβουλίου και αναμένεται με αγωνία η απόφασή του, τόσο από τους αρμόδιους του Δήμου, όσο φυσικά και από τους υπαλλήλους της ΔΗΚΕΧ.
Ο επικεφαλής της Ανθρώπινης Πόλης ωστόσο αναλογιζόμενος τη συνολική κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο της Χίου, ανέφερε: «Δεν μπορούμε να πούμε αν φταίει η Επίτροπος ή όχι. Η ΔΗΚΕΧ δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα που δίνει ο Δήμος. Η Επίτροπος δεν θεωρεί την ενέργεια νόμιμη. Το πρόβλημα είναι διαδικαστικό και δείχνει ότι η Δ.Α. Βρουλή είναι ανίκανη να κάνει σωστή διαχείρηση απλών υποθέσεων. Έτσι ρίχνει το μπαλάκι στην Επίτροπο».


Της Κλαίρης Κάβουρα

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 14 Οκτωβρίου 2009 (dimokratiki.org)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧιώτικος Όμιλος Μπριτζ: Το μπριτζ ενώνει τους λαούς
Επόμενο άρθροΚ. Μουσουρούλης: δήλωση πριν την ορκωμοσία στη Βουλή