Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Ημερίδα για “Κοινωνικές ουσίες στη σύγχρονη κοινωνία”

Ημερίδα για “Κοινωνικές ουσίες στη σύγχρονη κοινωνία”

32

 Για άλλη μια φορά οι Φαρμακοποιοί της Χίου απέδειξαν την ευαισθησία τους προς το κοινό του νησιού συμμετέχοντας ενεργά σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου στο ΟΜΗΡΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ κάτω από τον γενικό τίτλο <<ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ>>. Τα επί μέρους θέματα που αναπτύχθηκαν με μοναδικό τρόπο ήσαν τα παρακάτω: Φάρμακα με φυσική προέλευση. Το θέμα διερεύνησε η κ. Λιάνα Σκαλτσά αν. καθηγήτρια στην Φαρμακευτική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πολλά ιδιοσκευάσματα που χορηγούνται για διάφορες παθήσεις έχουν ως <<πρόγονο>> κάποιο φυτό. Σχετική αναφορά έγινε σε πολλά φάρμακα που ενδείκνυνται για την αντιμετώπιση πόνου, φλεγμονών, λοιμώξεων, υπέρτασης, καρκίνου κ.λ.π.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το θέμα που ανέπτυξε με απλό και κατανοητό τρόπο η καθηγήτρια φαρμακολογίας κ. Ζέτα Νταϊφώτη – Παπαδοπούλου που αφορούσε τους καπνιστές. Εξάρτηση από την νικοτίνη και φάρμακα διακοπής του καπνίσματος ήταν ο τίτλος της ομιλίας της. Στην συνέχεια η επ. καθηγήτρια ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μένη Μαλλιώρη αναφέρθηκε σε σύγχρονες εξαρτήσεις από ουσίες και τρόπο ζωής υποδεικνύοντας και τρόπους παρέμβασης. Ο φαρμακοποιός κ. Νίκος Κόλμαν προσέγγισε από κοινωνικής πλευράς το ζήτημα του Μεταβολικού συνδρόμου που πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες πρόκλησης καρδιαγγειακών παθήσεων. Η ψυχίατρος στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου κ. Ελένη Βουτιέρου συντόνισε με επιτυχία την ημερίδα. Ο Πρόεδρος του Φ.Σ.Χ κ. Θεόδωρος Νικολαϊδης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και υπενθύμισε τον κοινωνικό ρόλο του φαρμακοποιού ενώ ανέγνωσε μια ζεστή και συγκινητική επιστολή της γραμματέως κ. Κατίνας Κοκκινάκη που απευθυνόταν στην κ. Νταϊφώτη. Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου κ. Ιωάννης Σταυράκης και η αντιδήμαρχος κ. Πηνελόπη Βελαλή απεύθυναν χαιρετισμό.
Ο Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής κ. Γεώργιος Μαρής Φαρμακοποιός – Υγιεινολόγος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους συντελεστές της διοργάνωσης της εκδήλωσης και ιδιαιτέρως στην Φαρμακευτική εταιρεία SANOFI-AVENTIS που υπήρξε χορηγός.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009 (dimokratiki.org)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης: βράβευση μαθητών που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς ζωγραφικής & έκθεσης
Επόμενο άρθρο«Ο Καραγκιόζης στη ζούγκλα», στο ΟΜΗΡΕΙΟ