Αρχική Νέα Τοπικά Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης: βράβευση μαθητών που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς ζωγραφικής &...

Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης: βράβευση μαθητών που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς ζωγραφικής & έκθεσης

66

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και ώρα 10.00 στον «Οίκο Χίου Διδασκάλου» στην Χίο, η βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς ζωγραφικής και έκθεσης που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Α` Θμιας Εκπαίδευσης Νομού Χίου. Τις βραβεύσεις έκαναν ο Προϊστάμενος της Α/Θμιας Εκπαίδευσης Νομού Χίου  κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και τα μέλη της κριτικής Επιτροπής ενώ παραβρέθηκαν εκπαιδευτικοί, γονείς και συγγενείς των  μαθητών που διακρίθηκαν.


Να σημειωθεί ότι οι διαγωνισμοί πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ειδικότερα το ζήτημα της πρόληψης των πυρκαγιών. Ο διαγωνισμός ζωγραφικής αφορούσε τις Α΄, Β΄και Γ΄ τάξεις των Δημοτικών Σχολείων με θέμα «Αγαπώ το περιβάλλον και το Προστατεύω» ενώ ο διαγωνισμός της Έκθεσης τους μαθητές των Ε΄ και ΣΤ ΄τάξεων και είχε ως θέμα «Προσοχή! Κίνδυνος Πυρκαγιάς: Πώς μπορώ να προστατέψω τον τόπο μου».


Στον διαγωνισμό ζωγραφικής συμμετείχαν συνολικά 194 μαθητές από τα Σχολεία:


* Δημοτικό Σχολείο Οινουσσών
* 4ο Δημοτικό Σχολείο Χίου
* Δημοτικό Σχολείο Κάμπου
* Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μηνά
* Δημοτικό Σχολείο Πυργίου
* 7ο Δημοτικό Σχολείο Χίου
* Δημοτικό Σχολείο Νενήτων


Τα βραβεία απέσπασαν οι:


Α΄ Τάξη: Ομαδικό έργο της Α΄Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χίου με τίτλο «Η Επανάσταση του Αιγαίου». Οι μαθητές που μετείχαν είναι οι: Αλατσά Μαρκέλλα, Αμπαζή Βαρβάρα – Μαρκέλλα, Αργυρούδης Αδαμάντιος, Γιαννιώδη Άννα – Μαρία, Καλαμάρη Κυριακή, Καλαμάρης Ισίδωρος, Κουλούκας Γεώργιος, Κρητικού Ειρήνη – Χρυσοβαλάντου, Μαθιούδη Μαρκέλλα – Δέσποινα και Τζίκας Λεονάρντ.
Β΄ Τάξη: Κομνηνάρη Αθανασία από το Δημοτικό Σχολείο Οινουσσών. Τίτλος έργου: « Σκηνή από φυσικό τοπίο»
Γ΄ Τάξη: Μανέ Ευαγγελία από το Δημοτικό Σχολείο Πυργίου. Τίτλος έργου: «Καθαρό Περιβάλλον»


Στους μαθητές απονεμήθηκαν έπαινοι καθώς και τα έπαθλα του διαγωνισμού που ήταν ένα καβαλέτο και σύνεργα ζωγραφικής. Έπαινοι δόθηκαν σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής.


Στον διαγωνισμό έκθεσης συμμετείχαν συνολικά  22 μαθητές από τα Σχολεία:
* Δημοτικό Σχολείο Οινουσσών
* 8ο Δημοτικό Σχολείο Χίου


Τα βραβεία απέσπασαν οι:


Ζωγράφου Μαρία: Μαθήτρια της ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Οινουσσών
Ρε Καλλιόπη: Μαθήτρια της ΣΤ΄ Τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χίου
Φώρη Μαρία: Μαθήτρια της ΣΤ΄ Τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου ΧίουΈπαινοι δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες ενώ στις διακριθείσες μαθήτριες δόθηκε ως έπαθλο μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Μετά το πέρας της βράβευσης οι δύο μαθήτριες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό διάβασαν τις εκθέσεις τους αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα από τους παρόντες.


Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Διευθυντή της Α/θμιας Εκπαίδευσης Χίου, κ. Παπαδόπουλου και τα μέλη των Κριτικών Επιτροπών Λεμονιάδου Ιωάννα, Τσάκαλο Μιχαήλ, Δημίδου Μαρκέλλα και Παπαμιχαλάκη Νικόλαο  για την πολύτιμη συνεργασία τους αλλά και την εθελοντική εργασία που παρείχαν προκειμένου να υλοποιηθούν και να ολοκληρωθούν οι παραπάνω διαγωνισμοί.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦιλοζωϊκός Σύλλογος: ο κακομοίρης σκύλος…
Επόμενο άρθροΓενική Συνέλευση Δεσμού Φραγκομαχαλά, 21/10