Αρχική Πολιτισμός Η θεατρική ομάδα του Φιλοτεχνικού Ομίλου Μυτιλήνης στο ΟΜΗΡΕΙΟ

Η θεατρική ομάδα του Φιλοτεχνικού Ομίλου Μυτιλήνης στο ΟΜΗΡΕΙΟ

15

 Θεατρική παράσταση : « ΣΤΙΓΜΕΣ »


                                  από τη θεατρική ομάδα του ΦΟΜ


 Η θεατρική ομάδα του Φιλοτεχνικού Ομίλου Μυτιλήνης, προσκεκλημένη από το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, θα παρουσιάσει τη νέα της δουλειά  «Στιγμές»  το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009, στις 20:30, στην αίθουσα θεάτρου του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου.


Η ομάδα του ΦΟΜ  ξεκίνησε να δουλεύει την παράσταση, η οποία είναι σπονδυλωτή,  στις αρχές του χρόνου.


Μετά από την επιλογή των θεμάτων, την ανάλυση και την επεξεργασία τους από τα μέλη της ομάδας, ακολούθησε μια μεγάλη περίοδος δουλειάς με αυτοσχεδιασμούς,  η οποία οδήγησε  στη  ‘‘τελική’’  μορφοποίηση των  κομματιών – ‘‘ στιγμών ’’ .


 Η μορφοποίηση βέβαια είναι ‘‘τελική’’  μόνο μέσα σε εισαγωγικά , καθώς όλη η διαδικασία αποτελεί μια   ‘‘εργασία εν εξελίξει’’, η οποία είναι συνεχώς αναθεωρήσιμη και  μεταλλασσόμενη.


Αυτό έχει να κάνει τόσο με τον τρόπο δουλειάς που επέλεξε η ομάδα,  όσο και με την θεματολογία των « Στιγμών »  η οποία έχει αντληθεί μέσα από κωμικά ή δραματικά ‘‘ θέματα ’’ της σύγχρονης ζωής,  είτε προσωπικού είτε ευρύτερου κοινωνικού προβληματισμού.


Σε αυτό το σημείο βέβαια έγκειται και η πρωτοτυπία της παράστασης , καθώς η ομάδα αυτή τη φορά επέλεξε να μη δουλέψει πάνω σε υπάρχον κείμενο  αλλά η ίδια δόμησε το σώμα και την εξέλιξη του κάθε θέματος.


 Η σκηνοθεσία είναι του Αντρέα Σεφτελή, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ευαγγελίας Τζαφέρη και η επιλογή της μουσικής της Λιλής Σαμαρίδου.


 Συμμετέχουν οι ηθοποιοί :


Αντώνης Μυλωνάκης, Μάριος Σπανός,  Κατερίνα Σαμιώτου, Θέμης Οσμανλής, Κατερίνα Κουτσομύτη, Κάρλα Ισιδώρου, Στρατής Βουγιούκας, Τζαφάρ Χαϊνταρί, Ντέσσυ Κομνηνού, Ευαγγελία Τζαφέρη, Λιλή Σαμαρίδου, Δημήτρης Καμπάς, Μάγδα Δεδούση, Βαγγέλης Φραγκουλάκης.


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔΗΚΕΧ: αποπληρωμή των δεδουλευμένων ζητούν οι εργαζόμενοι
Επόμενο άρθροΚινηματογραφική Λέσχη, 23/10: Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΚΟΣ ΚΙ Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ