Αρχική Νέα Τοπικά Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» για τα μέτρα Χρυσοχοείδη

Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» για τα μέτρα Χρυσοχοείδη

28

 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ


Σχετικά με της δηλώσεις του Υπουργού «Προστασίας του Πολίτη» κ. Χρυσοχοίδη, περί μεταφοράς της αρμοδιότητας του πολιτικού ασύλου από την αστυνομία στο ΥΠΕΣ, πρόσληψης μεταφραστών, κοινωνιολόγων και ψυχολόγων σε Αστυνομικά Τμήματα, καθώς και περί τιμωρίας όσων αστυνομικών υποθάλπουν φασιστικά στοιχεία, η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» θα ήθελε να σχολιάσει τα κάτωθι:


Πρόκειται για δειλές εξαγγελίες υιοθέτησης – α – λα – καρτ – ορισμένων από τα πάγια αιτήματα του αντιρατσιστικού κινήματος (βλέπε αρμοδιότητα ασύλου). Όσο όμως δεν θα αλλάζει η μεταναστευτική πολιτική «μηδενικής ανοχής στη «λαθρο»-μετανάστευση» που η Κυβέρνηση έχει εξαγγείλει, θα αποτελούν σταγόνες στον ωκεανό. Και θα κυριαρχεί το ασφυκτικό πλαίσιο περιθωριοποίησης των μεταναστών και των προσφύγων, ενίσχυσης των παράνομων κυκλωμάτων, απορρύθμισης των εργασιακών και κοινωνικών σχέσεων ντόπιων και μεταναστών. Η γενικευμένη γκετοποίηση των μεταναστών χωρίς χαρτιά, δεν εξανθρωπίζεται απλά και μόνο με την πρόσληψη μεταφραστών στα Αστυνομικά Τμήματα…


Απαιτούνται άμεσα μέτρα:


* νέας γενικευμένης νομιμοποίησης των μεταναστών χωρίς χαρτιά,
* παροχής ασύλου σε όλους τους πρόσφυγες που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές με σύσταση ενός διευρυμένου ανοιχτού πανελλαδικού δικτύου υποδοχής αιτημάτων ασύλου,
* καταγγελίας από την Ελλάδα, των συνθηκών της Ε.Ε. που μετατρέπουν τη χώρα σε κρατητήριο του Ευρωπαϊκού Νότου (Δουβλινο ΙΙ. Οδηγία επιστροφής προσώπων & Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου).
* απονομιμοποίησης της εγκληματικής δράσης φασιστικών συμμοριών όπως η Χρυσή Αυγή, με ταυτόχρονη αποκάλυψη και διάλυση των οργανικών σχέσεων που μπορεί να διατηρούν τέτοιου είδους οργανώσεις με θύλακες εντός της ΕΛ.ΑΣ.


Όσο για τις εξαγγελίες περί απόδοσης ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών, που εξήγγειλε τις προάλλες ο κ. Ραγκούσης περιμένουμε να δούμε τη συγκεκριμένη εφαρμογή τους, καθώς χρειάζεται να συμπεριλαμβάνουν ΚΑΘΕ παιδί που έχει γεννηθεί ή μεγαλώσει στην Ελλάδα, χωρίς ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ αποκλεισμού.


Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κοινού αγώνα ντόπιων και μεταναστών εργαζομένων ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία και το ρατσισμό, διεκδικώντας από τη νέα κυβέρνηση την ουσιαστική άρση της ομηρίας όλων των μεταναστών και προσφύγων που ζουν στη χώρα.


Σ’ αυτή την κατεύθυνση σας καλούμε αύριο Πέμπτη 22/10 στις 12 το μεσημέρι στην Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στην ΕΣΗΕΑ (1ος όροφος) από την Οργανωτική Επιτροπή των Διεθνών Κινητοποιήσεων που θα γίνουν στην Αθήνα από 31 Οκτώβρη έως 5 Νοέμβρη, απέναντι στο Διακυβερνητικό Παγκόσμιο Φόρουμ Μετανάστευσης που θα διεξαχθεί τις ίδιες μέρες στην πρωτεύουσα.


 ΑΘΗΝΑ Τηλέφωνο: 210- 5130373, 3306286, 6974363037 FAX: 210-3303566, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 6979942083, ΠΑΤΡΑ: 6973235894, ΚΡΗΤΗ: 6976332197, ΚΟΖΑΝΗ: 6972498660, ΛΙΒΑΔΕΙΑ: 6948364232,  www.ksm.gr


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔΗΚΕΧ: αποπληρωμή των δεδουλευμένων ζητούν οι εργαζόμενοι
Επόμενο άρθροΚινηματογραφική Λέσχη, 23/10: Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΚΟΣ ΚΙ Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ