Αρχική Νέα Τοπικά Σχολή στελεχών προσκόπων στο Μάναγρο

Σχολή στελεχών προσκόπων στο Μάναγρο

7

Με τη συμμετοχή εικοσιτεσσάρων εκπαιδευομένων βαθμοφόρων ξεκινάει την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στο Προσκοπικό Κέντρο “Μάναγρος” στη Βολισσό, η 48η Σχολή Διακριτικού Δάσους Βαθμοφόρων Κλάδου Λυκοπούλων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Πρόκειται για μία Πανελλήνια Σχολή, η οποία κατατάσσεται στην ανώτερη βαθμίδα εκπαίδευσης ενηλίκων στελεχών και που σκοπό έχει τη βαθύτερη θεωρητική και πρακτική κατάρτισή τους σε θέματα διαπαιδαγώγησης των λυκοπούλων (αγοριών και κοριτσιών 7-11 ετών).
Την εκπαιδευτική ομάδα αποτελεί μια πλειάδα καταξιωμένων εκπαιδευτών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων με επικεφαλής τον Γιώργο Παστίδη, Αρχηγό της Σχολής.
Με κεντρικό θέμα “ο θησαυρός του Καραγκιόζη” οι νεαρές και νεαροί βαθμοφόροι θα εντρυφήσουν στα μυστικά της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσα από το παιχνίδι, θα ανακαλύψουν νέες τεχνικές, ενώ θα επισκεφθούν τη Νέα Μονή, τα Μεστά αλλά και την πόλη της Χίου όπου και θα παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από εξωτερικούς συνεργάτες, μέλη της τοπικής κοινωνίας. Οι διαδικασίες της Σχολής θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου.


Χαρακτηριστικό του πνεύματος της Σχολής, είναι το παρακάτω σημείωμα προς τους εκπαιδευόμενους:


Φίλοι μου,
Πριν χρόνια, σ? ένα σεμινάριο που ήμουν εκπαιδευόμενος, άκουσα γοητευμένος  τον εισηγητή να χωρίζει τους ανθρώπους σε δυο μεγάλες κατηγορίες. Στους αλιείς και στους σπάστες μαργαριταριών.
Σε αυτούς δηλαδή που ζουν, γεύονται, χαίρονται, απολαμβάνουν, ρουφάνε και την τελευταία σταγόνα κάθε στιγμής που ζούνε. Μεταχειρίζονται κάθε μια εμπειρία σαν ένα πολύτιμο μαργαριτάρι που συμπληρώνει ένα υπέροχο κολιέ από πανέμορφα μαργαριτάρια που λάμπουν στα δικά τους μάτια. Και στους άλλους που στέκονται μπροστά σε μια ταινία μεταφοράς μαργαριταριών και με μια βαριά τα κάνουν κομμάτια. Τα συνθλίβουν και μαζί και τη ζωή τους.
Οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν έρχεται το τέλος της ζωής τους, δε σκέφτονται τι έκαναν λάθος αλλά όλα αυτά που δεν μπόρεσαν να κάνουν. Αν όμως θέλουμε να κάνουμε κάτι για το αύριο, μάλλον δεν έχει νόημα να κοιτάμε το χθες αλλά πρέπει να αρχίσουμε σήμερα να κοιτάμε τη ζωή με άλλο μάτι.
Πρέπει τώρα να ξεκινήσουμε τη δική μας συλλογή από μαργαριτάρια, από μικρές και μεγάλες, λιγότερο ή περισσότερο καλές εμπειρίες. Πρέπει τώρα να αρχίσουμε να γεμίζουμε από πολύχρωμες εικόνες, εύηχα ακούσματα, δυνατές μυρωδιές.Θέλουμε στο ηλιοβασίλεμα που βρέχει, να μένουμε στη μυρωδιά της βροχής και όχι στο γκρίζο του ουρανού.
Θέλουμε τη βραδιά που κάνουμε κακή επιλογή ταινίας στον κινηματογράφο, να μένουμε στην καλή παρέα.
Θέλουμε τη χρονιά που φεύγει γεμάτη ατυχίες να τη θυμόμαστε για εκείνες τις ίσως λίγες στιγμές που η τύχη μας χαμογέλασε ή η ατυχία μας δίδαξε.Έχει όμως πλησιάσει και η μέρα που μαζί θα ζήσουμε μιαν ακόμη εμπειρία. Μιαν ακόμη εμπειρία όλοι μας, εκπαιδευτές κι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει σαν πολύτιμο μαργαριτάρι να νοιαστούμε. Τότε θα έχουμε αληθινά κερδίσει.
Σας περιμένω στη Χίο, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και ώρα 16:30 να αναζητήσουμε τον «Θησαυρό του Καραγκιόζη».
Σας περιμένω να μάθουμε, να ανταλλάξουμε γνώσεις κι εμπειρίες, να αλλάξουμε συμπεριφορές.
Σας περιμένω να κάνουμε καλή παρέα σε έναν τόπο μαγικό, γεμάτο από ιστορία, πλούσιο σε πολιτισμό, με ανθρώπους ευγενείς.
Σας περιμένω να μεγαλώσουμε τη συλλογή μας από μαργαριτάρια.
 
Καλή αντάμωση,
Γιώργος Παστίδης
Αρχηγός 48ης ΣΔΔΚΛ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» για τα μέτρα Χρυσοχοείδη
Επόμενο άρθροΜια ώρα πίσω την Κυριακή, 25/10