Αρχική Νέα Τοπικά Φύσηξαν οι οδηγοί της παρέας: 1 στους 4 δεν θα έπρεπε να...

Φύσηξαν οι οδηγοί της παρέας: 1 στους 4 δεν θα έπρεπε να οδηγήσουν

15

Της Κλαίρης Κάβουρα


Τα ατυχήματα στην άσφαλτο πολλά και πολλές φορές οδυνηρά. Στο χέρι μας να είναι να οδηγούμε προσεκτικά και να μην εκθέτουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας. Οδήγηση λοιπόν, αποφεύγοντας την ταχύτητα, καθώς και την κατανάλωση αλκοόλ, για τη προστασία τόσο της δικής ζωής, όσο και των συνανθρώπων μας. Αυτά ήταν τα μηνύματα που θέλησαν να περάσει το βράδυ του Σαββάτου στο πλαίσιο της «Πανευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα» το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», μέσω των εθελοντών που ανέλαβαν την ενημέρωση του κόσμου.
Στο Loft και στο Remezzo, λοιπόν περίμεναν οι εθελοντές τον κόσμο που βγήκε να διασκεδάσει το Σαββατόβραδο. Οι οδηγοί της παρέας, φόρεσαν ένα βραχολιάκι, σαν «δέσμευση» ότι κατά την έξοδό τους από το μαγαζί θα κάνουν ένα φιλικό αλκοτέστ. Μπορεί πέρσι στην ίδια εκδήλωση, η οποία φαίνεται να έχει θεσμοθετηθεί, οι οδηγοί να ήταν διστακτικοί με την όλη διαδικασία, φέτος όμως φάνηκαν αρκετά πιο άνετοι, έχοντας και την περσινή εμπειρία.
Οι εθελοντές και φέτος με τον τρόπο τους πάντως έπεισαν και τους «δύσπιστους» να συμμετάσχουν στην εκδήλωση. Έτσι από τα στοιχεία που κράτησαν αποδείχτηκε ότι ο 1 στους 4 υπερέβη το όριο αλκοόλ.
«Το ευχάριστο ήταν ότι η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη. Μάλιστα κάποιοι από μόνοι τους ζήτησαν βραχιολάκι και στη συνέχεια θέλησαν να κάνουν αλκοτέστ», δήλωσε στη «Δ», η κοινωνική λειτουργός του Νοσοκομείου και μέλος της Τομεακής Αγωγής Ψυχικής Υγείας, Λένα Τσεκούρα, συμπληρώνοντας: «Αρκετοί ήταν οι οδηγοί που ήθελαν να κάνουν το πείραμα και να δουν το πόσο τους επηρεάζει η όποια κατανάλωση αλκοόλ κάνουν».
Ωστόσο, όπως πέρσι έτσι και φέτος ελάχιστοι ήταν αυτοί που δέχτηκαν να επιστρέψουν σπίτι τους με πληρωμένο ταξί. Άλλοι συνέχισαν την βόλτα τους και σε άλλα μαγαζιά, άλλοι πάλι πήραν το μεταφορικό τους μέσο, ευχόμενοι προφανώς να μην πέσουν σε μπλόκο.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» για τα μέτρα Χρυσοχοείδη
Επόμενο άρθροΜια ώρα πίσω την Κυριακή, 25/10