Αρχική Νέα Τοπικά «Χίος Νέα Εποχή ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ»: καλεί την πολεοδομία για τους μαντρότοιχους

«Χίος Νέα Εποχή ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ»: καλεί την πολεοδομία για τους μαντρότοιχους

6

 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ανακριβειών το ανάγνωσμα από τον κ. Νομάρχη σχετικά με τους μαντρότοιχους-πετροντούβαρα  του Κάμπου. 


Συντηρώντας τη λαϊκίστικη τακτική του ο κ. Λαμπρινούδης παραθέτει μία σειρά από έγγραφα με πρωτόκολλα χωρίς να μας λέει τι λένε τα έγγραφα αυτά για τους μαντρότοιχους του Κάμπου.  Σημασία δεν έχουν τα πρωτόκολλα σημασία έχει η ουσία του θέματος!


Εφόσον αυτά τα έγγραφα υπάρχουν, γιατί όπως έχουμε επανειλημμένα ζητήσει δεν μας έχουν δοθεί;


Πρωτοετείς φοιτητής της Νομικής γνωρίζει ότι η κυριότητα δε μεταβιβάζεται με βεβαιώσεις.  Ενώ, πρωτοετείς φοιτητής του Πολυτεχνείου γνωρίζει ότι με βάσει το ν.1577/1985 άρθρο 22 και την τροποποίησή του με το ν.2831/2000 απαιτείται άδεια οικοδομική για όλα τα συστατικά στοιχεία ενός κτιρίου, ένα από τα οποία είναι και η περίφραξη του χώρου, δηλαδή τα πετροντούβαρα. 


Γιατί ένας ιδιώτης υποχρεούται να τηρήσει τον νόμο ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση ελεύθερα παραβαίνει τα καθήκοντά της; 


Τι θα πει νομότυπο; Κάτι είναι ή νόμιμο ή παράνομο. 


Για να ενημερώσουμε τον κ. Λαμπρινούδη και τη Νομαρχιακή Αρχή νόμιμο είναι το σύνολο των κανόνων που ρυθμίζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά σε ένα συγκεκριμένο τοπικά και χρονικά κοινωνικό σύνολο.


Ενώ, νομότυπο όπως συνηθίζει να αποκαλεί τις πράξεις του ο κ. Λαμπρινούδης, είναι μία χαοτική κατάσταση, χωρίς κανόνες και ισότιμη αντιμετώπιση, εν προκειμένω των πολιτών, την οποία συνήθως ο πράξας, στην περίπτωσή μας  ο κ. Νομάρχης, προσπαθεί με διάφορα επιχρίσματα να παρουσιάσει ως νόμιμη, ενώ δεν είναι.


Η ουσία είναι ότι δεν υπάρχουν οικοδομικές άδειες, οι οποίες όφειλαν να υπάρχουν.


Σε κάθε περίπτωση δεν δύναται ο κ. Λαμπρινούδης να μας πείσει ότι η παρέμβαση της Νομαρχίας σε ιδιωτικούς χώρους και υπό τις συνθήκες αδιαφάνειας,  μη ελέγχου, χωρίς στις περισσότερες των περιπτώσεων να υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη, σε περιοχή που τελεί υπό ειδικό καθεστώς, είναι νόμιμες.


Ευτυχώς δεν ζούμε στην εποχή του Αγγλικού μεσαίωνα, «Τhe King can do no wrong».


Η πολιτική δεν εφαρμόζεται κατά το δοκούν, όπως συμφέρει κάποιους μία δεδομένη στιγμή αλλά με όρους ισονομίας και ισοπολιτείας για όλους του πολίτες.


Εμείς δείξαμε την ορθή οδό.  Μιλήσαμε για ολοκληρωμένα προγράμματα όπως αυτά εφαρμόστηκαν στις  προσόψεις των κτιρίων στην Αθήνα και τον Πειραιά κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.  Είμαστε όμως αντίθετοι σε κάθε τι μη νόμιμο που χωρίζει τους πολίτες σε ευνοημένους και μη, ενώ καλλιεργεί το σύστημα των πελατειακών σχέσεων. 


Καλείται ο κ. Λαμπρινούδης να μιλήσει με ειλικρίνεια στους συμπολίτες μας για να μη βρεθούν προ απροόπτου.


Καλούμε  την αρμόδια Πολεοδομία να πράξει τα δέοντα.


Iσαβέλλα Αδ. Μπουρνιά
Νομαρχιακή Σύμβουλος Χίου
«Χίος Νέα Εποχή ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ»

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠροβολή της Χίου στο ΣΚΑΙ
Επόμενο άρθροΙσίδωρος Κάργατζης, συμμετοχή σε μαραθώνιο στο Παρανέστι Δράμας