Αρχική Νέα Τοπικά Δεσμός Φραγκομαχαλά: για τη Μονοδρόμηση και το Κολέγιο

Δεσμός Φραγκομαχαλά: για τη Μονοδρόμηση και το Κολέγιο

9

 

 

Στη Γενική Συνέλευση του ΔΕΣΜΟΥ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ (21-10-09) στην οποία παρών ήταν ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Χίου κ. Καζάνας Δημήτριος που προσκλήθηκε ως  υπεύθυνος Τεχνικής Υπηρεσίας, έγινε συζήτηση επί του καθολικού ενδιαφέροντος θέματος  της πολυπόθητης μονοδρόμησης ως ανόδου των οδών Κ. Μονομάχου και Αγ. Μαρκέλλης Φραγκομαχαλά.  
Μετά από την διεξοδική ανάλυση των συλλογισμών και προτάσεων του κ. Αντιδημάρχου και  των παρισταμένων  κατοίκων η Γ. Σ. αποφάσισε ομόφωνα:
« Α. Επαναβεβαιώνει ότι συμφωνεί και ζητά άμεσα από το Δήμο Χίου να προχωρήσει στην απόφαση μονοδρόμησης  των κεντρικών οδών Φραγκομαχαλά κ. Μονομάχου και Αγ. Μαρκέλλης.
   Β. Προτείνει  να γίνει μονόπλευρο πεζοδρόμιο πλάτους 80-90  εκατοστών με νέο ηλεκτροφωτισμό  για ασφάλεια κίνησης πεζών πάσης ηλικίας.
Γ. Προτείνει να επιτρέπεται μονόπλευρα το παρκινγκ στις εν λόγω οδούς και τούτο λόγω της πληθώρας των ΙΧ αυτοκινήτων των μονίμων κατοίκων αλλά και της εξυπηρέτησης των καταστημάτων της περιοχής.
Δ. Προτείνει η κυκλοφορία να γίνεται σε μια ανοδική λωρίδα με κατεύθυνση από το Ηρώο προς την Τρουλλωτή και με καθοδικές οδούς την Σκαραμαγκά προς Καπέλλα  την Μαυρογορδάτων προς την Ιουστινιάνη και την Μερ. Αρχιπελάγους προς Κοφινά τουλάχιστον μέχρι της οδού Σοφιανού.
Η παραπάνω πρόταση αποφασίστηκε να δοθεί στη δημοσιότητα και να κατατεθεί εγγράφως  προς τον Δήμο Χίου από το νέο ΔΣ  του Συλλόγου.»
Ακολούθησε κατόπιν και συζήτηση για το στάσιμο όπως χαρακτηρίστηκε θέμα του Κολεγίου.
Για το θέμα αυτό η Γ. Σ. αποφάσισε ομόφωνα :
   « Να επισκεφθεί  το νέο ΔΣ τον κ. Νομάρχη ζητώντας να δοθεί ώθηση άμεσα στο θέμα επισκευής του κτηρίου του Κολεγίου το οποίο έχει δημοπρατηθεί αλλά βρίσκεται σε στασιμότητα και να επιδιωχθεί με οποιοδήποτε τρόπο  η απεμπλοκή  από την Αρχαιολογική Υπηρεσία του ημιτελούς έργου σύνδεσης Αλλατίου- Εύωδου-Μητροδώρου- Κων. Μονομάχου που θα δώσει ανάσα στην περιοχή.»
Στο θέμα αυτό έγινε αναφορά και στην σύνδεση από το Δήμο Χίου του δρόμου αυτού με την οδό Ανθεστηρίων και τις οδούς Γλαύκης και Γλαράκη .Ο κ. Αντιδήμαρχος είπε ότι είναι ορθή αυτή η σκέψη αλλά ο Δήμος περιμένει να ολοκληρωθεί πρώτα ο δρόμος που προσπαθεί η Νομαρχία μέσα στον Εύωδο και μετά θα ενεργήσει. Ωστόσο από τη Γ.Σ. επισημάνθηκε ότι η συνεχής δόμηση θα εμποδίσει οριστικά αυτές τις συνδέσεις αν υπάρξει κι άλλη καθυστέρηση.
                                                                         Χίος         24/10/09
                                                                        Για τη Γ.Σ.
                                                             Ψυχιάς Ιω. Προεδρεύων
                                                             Μπριλής Ιακ. Γραμματέας.
                                                                 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠροβολή της Χίου στο ΣΚΑΙ
Επόμενο άρθροΙσίδωρος Κάργατζης, συμμετοχή σε μαραθώνιο στο Παρανέστι Δράμας