Αρχική Απόψεις Aρθρα Σταύρος Σταυρινούδης: Πλήρη, Σταθερή, Ποιοτική και Ασφαλισμένη Εργασία

Σταύρος Σταυρινούδης: Πλήρη, Σταθερή, Ποιοτική και Ασφαλισμένη Εργασία

16

 Πλήρη,  Σταθερή,  Ποιοτική  και  Ασφαλισμένη  Εργασία.


Η ανασφάλιστη κακοπληρωμένη εργασία  εργαζομένων που  καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με προγράμματα stage , αποτελεί τη μεγάλη ντροπή των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Κυβερνήσεων  που τα εφάρμοσαν και τα χρησιμοποίησαν ως εργαλεία πελατειακών σχέσεων.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε τώρα την κατάργηση των stage στο δημόσιο τομέα όχι από ενδιαφέρον για να πατάξει το ρουσφέτι και την ανασφάλιστη εργασία (αφού τα stage τα μεταφέρει στον ιδιωτικό τομέα) αλλά για δημοσιονομικούς λόγους (μείωση δημόσιων δαπανών).
Ο τρόπος της κατάργησης των stage στο δημόσιο τομέα, χωρίς να αναγνωρίζεται η εργασιακή εμπειρία όσων εργάστηκαν σ’ αυτά και χωρίς την ασφαλιστική αναγνώριση του αντίστοιχου χρόνου απασχόλησής τους είναι σα να θέλει η κυβέρνηση «να καταργήσει τη δουλεία σκοτώνοντας τους σκλάβους»
Είναι κοινωνική αναγκαιότητα η κυβέρνηση:
1. Να προκηρύξει άμεσα διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ για την κάλυψη  των κενών οργανικών θέσεων στην υγεία, στην παιδεία, στην κοινωνική πρόνοια, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην πολιτική προστασία.
2. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί για προσλήψεις να μη φύγει κανείς εργαζόμενος από το δημόσιο και να διασφαλιστούν αναδρομικά σε όλους τα ασφαλιστικά και μισθολογικά τους δικαιώματα.
3. Να αναγνωριστεί η εργασιακή εμπειρία όσων εργάστηκαν με stage ή ως συμβασιούχοι στο δημόσιο με ειδική μοριοδότηση ανάλογα με το χρόνο απασχόλησής τους. Να τακτοποιηθούν όσοι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες εφόσον συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής οδηγίας.

                                                                                                   Σταυρινούδης Σταύρος
                                                                                                Αντιπρόεδρος  ΕΛΜΕ  Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒασίλης Μαυρέλος: ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ,STAGES ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
Επόμενο άρθροΚ. Αφενδούλης: ξεκινάμε περιπολίες με μηχανές