Αρχική Νέα Τοπικά “Φίλος του Πεζού”: έντονη διαμαρτυρία για τη συνεχή χειροτέρευση πεζοδρομίων κλπ.

“Φίλος του Πεζού”: έντονη διαμαρτυρία για τη συνεχή χειροτέρευση πεζοδρομίων κλπ.

5

 Φίλος του Πεζού»
Ομάδα πρωτοβουλίας πολιτών της Χίου
για τα δικαιώματα των πεζών
και την ποιότητα ζωής 
____________________________________________________________________


         Χίος 31-10-2009
Ο Φίλος  του Πεζού διαμαρτύρεται για μία ακόμα φορά, επειδή    η κατάσταση στα πεζοδρόμια, τους πεζοδρόμους  και σε δημόσιους χώρους που προορίζονται για χρήση των πεζών, χειροτερεύει διαρκώς.
Μετά από ένα εφιαλτικό καλοκαίρι, ζητούμε από τις  πάσης φύσεως  Αρχές  να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, για να εξασφαλίσουν περισσότερη ασφάλεια στους πεζούς και γενικά,  καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη. Η ανοχή  των υπηρεσιών (δημοτικών και κρατικών)    έχει οδηγήσει την κατάσταση σ’ ένα αδιέξοδο απελπισίας για τις μητέρες με μικρά παιδιά, τους ηλικιωμένους, τα άτομα με αναπηρία, αλλά και κάθε άλλον που δεν θέλει να βάζει την ζωή του σε κίνδυνο όταν περπατά στους δρόμους της πόλης.
Καλούμε τον κ. Δήμαρχο, (αλλά και κάθε καλόπιστο πολίτη ) να δοκιμάσει να βαδίσει,   τις πρωινές κυρίως ώρες, από την οδό Απλωταριάς προς την οδό Κανάρη και  το λιμάνι ή  αντίθετα, δρομολόγιο που ακολουθούν εκατοντάδες πεζοί και μάλιστα,  τουρίστες των κρουαζεροπλοίων οι οποίοι  δεν έχουν κανένα  λόγο να ρισκάρουν ένα τραυματισμό ή και την ίδια τη ζωή τους.
 Ίσως αποτελεί πανευρωπαϊκό φαινόμενο ότι,  σε μία απόσταση μόλις 200 μέτρων,   συναντά κανείς τόσο πολλά  εμπόδια ή παγίδες  πιθανών θανατηφόρων ατυχημάτων.
Άραγε πόσο δύσκολο είναι:
* να γίνει διάβαση πεζών στην 11ης Νοεμβρίου – Απλωταριάς,
* να διαπλατυνθεί το πεζοδρόμιο από τον πεζόδρομο της Βουπάλου μέχρι την οδό Φυστέλ ντε Κουλάνς (γωνία τράπεζας «Πειραιώς»)
* να γίνει διάβαση πεζών   στην οδό Φυστέλ ντε Κουλάνς.
* να γίνει διάβαση από το παρκάκι Α. Παπανδρέου προς Εθνική τράπεζα (υπάρχει μόνο μισή και μη σύμφωνη με τη νομοθερσία,
* διάβαση πεζών από το παρκάκι Α.Παπανδρέου προς την πρώην Ιονική Τράπεζα,
* να γίνουν  διαβάσεις  πεζών στη διασταύρωση  των οδών Λάδης – Κανάρη
 
Οι παραπάνω παραλήψεις ή ατέλειες στην κατασκευή σημαντικών έργων που επιβάλει   ο ΚΟΚ, αποδεικνύουν τη μικρή ή μηδενική σημασία που αποδίδουμε συνολικά ως κοινωνία στην ασφάλεια των πεζών ενώ ταυτόχρονα,  δηλώνει την αδιαφορία των Αρχών και την  χαμηλή αυτοεκτίμηση  των πολιτών.
Η επισημάνσεις του Φίλου του Πεζού δεν έχουν προσωπικό χαρακτήρα αλλά στοχεύουν στην αποκατάσταση στοιχειωδών συνθηκών ασφάλειας .
Όσο κωφεύουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες τόσο οι διαμαρτυρίες μας θα δυναμώνουν  επειδή δεν έχουμε μόνο υποχρεώσεις    απέναντι στους Νόμους. Έχουμε και δικαιώματα κι επιτέλους η  Χίος αξίζει καλύτερη εικόνα.
 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒασίλης Μαυρέλος: ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ,STAGES ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
Επόμενο άρθροΚ. Αφενδούλης: ξεκινάμε περιπολίες με μηχανές