Αρχική Πολιτισμός Θέατρο Εξαρχείων: ‘Οι Νύχτες μακριά σου’

Θέατρο Εξαρχείων: ‘Οι Νύχτες μακριά σου’

25

 Το Θέατρο Εξαρχείων σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την παράσταση:


                          ‘Οι Νύχτες μακριά σου’
 
Το «Οι Νύχτες Μακριά σου» κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη έως και τις 8 Δεκεμβρίου, εκτός από τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, στις 9:00μμ.
«Οι Νύχτες Μακριά σου»  είναι ένα έργο για την αγάπη, τη φιλία, την απόσταση και την ελπίδα,  βασισμένο σε ανέκδοτες επιστολές και ποιήματα της Μαριγώς Αλεξοπούλου. Πρόκειται για την ιστορία μιας χιώτικης οικογένειας που ζωντανεύει μέσα από την αλληλογραφία του Ορέστη που ταξιδεύει στα καράβια και της αδερφής του Ηλέκτρας που τον περιμένει να επιστρέψει στο πατρικό τους στη Χίο.


Η Μαριγώ Αλεξοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε φιλοσοφία και κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, όπου εκπόνησε τη διατριβή της (Ph.D). Έχει εκδώσει τέσσερα ποιητικά βιβλία (εκδόσεις Κέδρος). Ποιήματά της έχουν ενταχθεί σε ανθολογίες μετάφρασης σύγχρονης ελληνικής και ευρωπαϊκής ποίησης. Διδάσκει αρχαίο ελληνικό θέατρο στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο καθώς και φιλολογικά μαθήματα στο Κολλέγιο Αθηνών.
Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία – δραματουργία Πέτρου Αλατζά. Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωστής Καλλιβρετάκης, Δαυίδ Μαλτέζε και Σοφία Μαραθάκη. Τη μουσική σύνθεση της παράστασης υπογράφει ο Λεωνίδας Μαριδάκης και την επιμέλεια κίνησης η Ζωή Χατζηαντωνίου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι των Εύα Μαραθάκη και Ινώ Βαρβαρίτη και οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα.Πληροφορίες: Θέατρο Εξαρχείων, Θεμιστοκλέους 69, Εξάρχεια, τηλ. 210-3300879

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ τοπικό: αποτελέσματα 4/11
Επόμενο άρθροΚοινή Πρόσκληση για συζήτηση από Ελπ. Τσουρή- Κ. Μουσουρούλη