Αρχική Νέα Τοπικά Παντελής Βρουλής: καμιά αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη Δ. Χίου

Παντελής Βρουλής: καμιά αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη Δ. Χίου

16

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρά την αντίθετη εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας Δήμου, ο Δήμαρχος Χίου καταθέτει πρόταση  στη Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου
ΓΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ  ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ,   ΕΤΟΥΣ 2010 .
Ο Δήμαρχος Χίου  τονίζει ότι ο Δήμος Χίου πρέπει να δείχνει το κοινωνικό του χαρακτήρα  εν όψει και της οικονομικής συγκυρίας που περνάμε, αφού οι πρώτες επιπτώσεις από την οικονομική κρίση γίνονται καθημερινά αισθητές στην ελληνική οικονομία και στα οικογενειακά νοικοκυριά .
Δεδομένου ότι τα  τελευταία στοιχεία  τόσο του ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ  έτους 2008 Δήμου Χίου, που πρόσφατα ψηφίστηκε με πλεόνασμα 600.000 Ευρώ , αλλά και από τα σύγχρονα στοιχεία  και προβλέψεις , που έχουμε στην κατοχή μας για το χρόνο που διανύουμε μας δίνουν την δυνατότητα  να προσφέρουμε όλο και περισσότερα στους δημότες μας, που οι απαιτήσεις τους σωστά αυξάνονται καθημερινά.
Για όλα αυτά που έχουμε στόχο να πραγματοποιήσουμε( π.χ. ανακύκλωση, περισσότερα δρομολόγια αποκομιδής απορριμμάτων), ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ των δεδομένων αλλά και με την εξεύρεση πόρων να προσφέρουμε όλο και καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες μας, που το θεωρούμε ανάγκη και υποχρέωση μας.
Σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε για την επόμενη χρονιά ΔΙΑΣΤΡΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ.
Θεωρούμε σημαντικό αυτό το μέτρο, διότι δεν μπορεί ένας συμπολίτης μας, που μένει σε μια υποβαθμισμένη   περιοχή να πληρώνει τα ίδια ανταποδοτικά με μαγαζάτορες ή επιχειρήσεις που είναι σε καλές περιοχές (φιλέτο) και ρυπαίνουν πολύ περισσότερο.
Για όλα αυτά έχουμε προτάσεις και θα τις υλοποιήσουμε , όπως υλοποιήσαμε το μέτρο της μείωσης 25% ανταποδοτικών για τις πολύτεκνες οικογένειες και τα ΑΜΕΑ, που ζουν στη περιφέρεια του Δήμου μας.


Από το Γραφείο Δημάρχου Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ τοπικό: αποτελέσματα 4/11
Επόμενο άρθροΚοινή Πρόσκληση για συζήτηση από Ελπ. Τσουρή- Κ. Μουσουρούλη