Αρχική Νέα Τοπικά Κοινή Πρόσκληση για συζήτηση από Ελπ. Τσουρή- Κ. Μουσουρούλη

Κοινή Πρόσκληση για συζήτηση από Ελπ. Τσουρή- Κ. Μουσουρούλη

11

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σε κοινή συνάντηση καλούν τους τοπικούς φορείς του νησιού, οι Βουλευτές Χίου, Ελπίδα Τσουρή και Κωστής Μουσουρούλης. 
Η πρωτοβουλία αυτή γίνεται, όπως επισημαίνουν οι Βουλευτές σε επιστολή τους, προκειμένου να διεξαχθεί μια πρώτη συζήτηση για τα ζητήματα μείζονος ενδιαφέροντος του Νομού, με σκοπό τη διαμόρφωση, κατά το δυνατόν, ενός κοινού πλαισίου δράσης.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 11:00,  στο Ξενοδοχείο Χανδρής.Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής- πρόσκλησης ενδιαφέροντος.


Χίος, 5 Νοεμβρίου 2009


Αγαπητοί φίλοι,


Διανύοντας μια κρίσιμη περίοδο, τόσο για την τοπική μας οικονομία, όσο και για τα λοιπά τοπικά μας ζητήματα, θεωρούμε αναγκαίο να αναπτυχθεί μια ουσιαστική συζήτηση μεταξύ των φορέων, προκειμένου να διαμορφώσουμε και να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο διεκδικήσεων, σε επίπεδο αναπτυξιακής στρατηγικής, πρωτοβουλιών και έργων για το Νομό μας.
Αποτελεί βαθειά πεποίθησή μας, ότι η συμβολή όλων είναι απαραίτητη, περισσότερο από ποτέ, προκειμένου μια σειρά από εκκρεμή τοπικά ζητήματα να έχουν θετική εξέλιξη. Παράλληλα, διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης, με σεβασμό στις αρχές του δημοκρατικού προγραμματισμού, συμβάλλουν ουσιαστικά, στη διαμόρφωση ευρύτερων συναινέσεων σε τοπικό επίπεδο, με στόχο, πάντοτε, την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων του νησιού μας.
Για το σκοπό αυτό, σας καλούμε σε σύσκεψη εκπροσώπων Τοπικών Φορέων, την προσεχή Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 11:00, στο Ξενοδοχείο Χανδρής, προκειμένου να προβούμε σε μια πρώτη συζήτηση – καταγραφή των ζητημάτων μείζονος ενδιαφέροντος για τους φορείς σας.
Στο πλαίσιο αυτό, ως θέματα διαλόγου, προτείνουμε τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:


1. Τοπική οικονομία – Ανάπτυξη
2. Υποδομές – περιβάλλον
3. Μεταφορές – Συγκοινωνίες
4. Απασχόληση
5. Υγεία – Πρόνοια
6. Εκπαίδευση – έρευνα
7. Πολιτισμός


Πιστεύουμε ότι, μια συνολική συζήτηση, σε θετικό πνεύμα, με την ενεργό και ευρεία συμμετοχή σας, θα έχει θετική συμβολή στη διαμόρφωση των στρατηγικών επιλογών, ενώ, παράλληλα, θα συνδράμει ουσιαστικά στο έργο των εκλεγμένων εκπροσώπων του Νομού μας, διευκολύνοντας την επιτυχία των διεκδικήσεών μας.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μας.Με φιλικούς χαιρετισμούς,


Ελπίδα Τσουρή
Κωστής Μουσουρούλης


Βουλευτές Ν. Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤης Μαρίας Αρβανίτη – Σωτηροπούλου: Σαράντα χρόνια Ίντερνετ
Επόμενο άρθρο«Ανοικτά Στρατόπεδα» την 11η Νοεμβρίου