Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου: διαμαρτυρία για την ομάδα- Δ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου: διαμαρτυρία για την ομάδα- Δ

9

 Μέρες Πολυτεχνείου πλησιάζουν ή μήπως θα έπρεπε να πούμε μέρες χούντας; Ο λόγος για τη  δημιουργία ομάδας Δέλτα και στο νησί μας, με συγκεκριμένο ρόλο που μας τον περιέγραψε γλαφυρότατα ο αστυνομικός διευθυντής κ. Αφενδούλης. Στο γενικότερο πνεύμα αστυνομοκρατίας και καταστολής που καθιέρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και ακολουθεί πιστά και εντείνει η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τις προληπτικές συλλήψεις στο σωρό και τις βίαιες συμπεριφορές σε βάρος αθώων και ενόχων εντός και εκτός εισαγωγικών. Ποιος θα μας προστατεύσει άραγε από το υπουργείο και τα όργανα προστασίας του πολίτη;


Το ΠΑΣΟΚ και ο πολυβραβευμένος από το FBI Χρυσοχοΐδης, βάλθηκαν να εξαπολύσουν πόλεμο κατά του “εσωτερικού εχθρού” με προκάλυμμα τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, θυμίζοντάς μας την  αμερικανική (ή μήπως αμερικανόδουλη) πατέντα! Με τις προβοκατόρικες, μαφιόζικου – ασφαλίτικου(;) τύπου, “τρομοκρατικές” επιθέσεις βεντέτας κατά αστυνομικών, που εντείνουν το κλίμα “ανασφάλειας του πολίτη”, να νομιμοποιούν τον πόλεμο κατά της “τρομοκρατίας” και του εγκλήματος.


Και κάπου εκεί ανάμεσα, ξεπηδά η ομάδα Δέλτα που θα μας σώσει από τους “κακούς” μετανάστες, νόμιμους και “παράνομους” όπως δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Χίου. Προληπτικές συλλήψεις, γιατί όλοι είναι ένοχοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Θα σ(δ)έρνουν τους “υπόπτους” – Έλληνες και ξένους- στα τμήματα μέχρι να εξακριβωθεί η γνησιότητα χαρτιών και ταυτοτήτων και ο λόγος που υπάρχουν και ζούνε στη Χίο και καθένας θα παίρνει αυτό που ψάχνει και ζητάει ο οργανισμός του, όπως τόλμησε να ξεστομίσει προκλητικότατα και με περίσσιο θράσσος ο ΑφενTούλης μας. Αυτή είναι η δικαιοσύνη που μας υπόσχονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εν αγνοία βεβαίως του υπουργείου προστασίας του πολίτη, μιας και τις πρωτοβουλίες διοργάνωσης συνεδρίων αμερικανικών και ευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών στην Αθήνα τις πήραν μεμονωμένα στελέχη του υπουργείου όπως φαίνεται(sic)!


Οι υποθέσεις ζαρντινιέρας, εξοστρακισμών, Νίκαιας και Εξαρχείων ξαναζωντανεύουν, σε μια περίοδο έντονων αναβρασμών στα λιμάνια, στις τηλεπικοινωνίες, τα Stage και το δημόσιο,  την εργασία συνολικά και την εκπαίδευση. Φοβούνται τους νέους Δεκέμβρηδες και προετοιμάζουν τα όργανα που θα επιληφθούν του έργου της τρομοκράτησης, για την πρόληψη και την καταστολή των νέων κινητοποιήσεων και αγώνων. 


Πάγωμα μισθών και αυξήσεων, ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα των πάντων, φορομπηξία και περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης  επιχειρηματικοποίησης της παιδείας και πλήρης υποταγής της στο κεφάλαιο. Ανασφάλεια σε υγεία και εργασία, βία, τρομοκρατία και δολοφονίες σε μετανάστες και διαμαρτυρόμενους διαδηλωτές. Εμπορική εκμετάλλευση ελεύθερων χώρων και περιοχών, καταστροφή του περιβάλλοντος για τη μετατροπή του σε νέο πεδίο κερδοφορίας με πράσινες πολιτικές και πράσινα άλογα. Και όλα αυτά υπό το φόβο του χωροφύλακα. Έτσι, όλοι θα σιωπούν, θα πειθαρχούν και θα δέχονται “με χαρά” ότι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ τους επιφυλλάσσουν για το μέλλον τους.


Δεν μας τρομάζουν, απλά μας εξοργίζουν. Καμιά κρίση και κανένα κέρδος του οποιουδήποτε επιχειρηματία και εργοδότη δεν θα πληρώσουμε.


Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Εμπρός για καταλήψεις, απεργίες και διαδηλώσεις κόντρα στο νέο γύρο αντιλαϊκών και αντεργατικών ρυθμίσεων. Για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία, τους νέους Δεκέμβρηδες της αντίστασης, της ανατροπής και της νικηφόρας προοπτικής, για το μέλλον που θέλουμε και όχι αυτό που μας ετοιμάζουν.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου
http://antarsyachios.wordpress.com

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ τοπικό: αποτελέσματα 4/11
Επόμενο άρθροΚοινή Πρόσκληση για συζήτηση από Ελπ. Τσουρή- Κ. Μουσουρούλη