Αρχική Νέα Τοπικά Σύλλογος Γονέων 2ου Λυκείου: καλεί τους μαθητές στις τάξεις

Σύλλογος Γονέων 2ου Λυκείου: καλεί τους μαθητές στις τάξεις

8

 Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΙΟΥ «ΛΙΒΑΝΕΙΟ», καλώντας τους μαθητές να σταματήσουν την κατάληψη.

Θα όφειλε πάντως ο σύλλογος γονέων και γενικότερα οι γονείς να έκαναν και την αυτοκριτική τους για το ποια είναι η συμπαράστασή τους στα αιτήματα των μαθητών και πως στην ουσία είναι δίπλα στον αγώνα τους για καλύτερα σχολεία.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:


      Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, θεωρούμε ότι η κατάληψη σχολείων, όπως αυτή που γίνεται σήμερα, δεν προσφέρει τίποτα στην κατεύθυνση της επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζει η παιδεία. Αντίθετα οι μαθητές επιλέγουν ένα τρόπο προώθησης των αιτημάτων τους ο οποίος τους απομονώνει από την κοινωνία, γεγονός που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τον αγώνα τους. Για το λόγο αυτό καλούμε τους μαθητές – τα παιδιά μας – να εγκαταλείψουν τις αδιέξοδες αυτές τακτικές και να αναζητήσουν πιο γόνιμους και αποδοτικούς τρόπους διεκδίκησης των ζητημάτων που θέτουν. Ένα κλειστό σχολειό σήμερα δεν λέει τίποτα σε κανέναν. Τους δηλώνουμε κατηγορηματικά πως είμαστε δίπλα και όχι απέναντί τους και πως θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την επίλυση τοπικών κυρίως ζητημάτων, όπως το κάνουμε άλλωστε μέχρι σήμερα.
      Για το ζήτημα των αποφάσεων για κατάληψη του σχολείου, προτείνουμε οι γενικές συνελεύσεις για το θέμα αυτό να γίνονται ανά τμήμα. Έτσι θα ακούγονται όλες οι απόψεις με απόλυτη ευκρίνεια και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται μέσα από ένα ανοικτό, γνήσιο, δημοκρατικό διάλογο.
      Παράλληλα θεωρούμε ότι λογικές «αγανακτισμένων πολιτών» δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση της κρίσης που αντιμετωπίζουν σήμερα τα σχολεία και κυρίως όταν αυτές προέρχονται από γονείς. Αντίθετα, εξωθούν τα πράγματα στα άκρα και φέρνουν τελικά τα αντίθετα αποτελέσματα.
      Κάνουμε έκκληση στους μαθητές – στα παιδιά μας – να λήξουν την κατάληψη και να διεκδικήσουν μαζί με τους άλλους φορείς της σχολικής κοινότητας τα όποια δίκαια αιτήματα έχουν.    
      
         
      ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ   

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ τοπικό: αποτελέσματα 4/11
Επόμενο άρθροΚοινή Πρόσκληση για συζήτηση από Ελπ. Τσουρή- Κ. Μουσουρούλη