Αρχική Νέα Τοπικά Νέα πεζοδρόμια στο λιμάνι της Χίου

Νέα πεζοδρόμια στο λιμάνι της Χίου

4


 

Νέα πεζοδρόμια, ομοιόμορφα και ισοϋψή, μήκους 7 μέτρων στο λιμάνι της Χίου προβλέπει η αναμορφωμένη μελέτη που εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Χίου.

Σύμφωνα με την Τεχνική Περιγραφή του Έργου, «η πρόταση της κατασκευής των πεζοδρομίων στην Προκυμαία του λιμανιού της Χίου διαμορφώθηκε βασιζόμενη στις παραμέτρους της λειτουργικότητας και της αισθητικής. Στηρίζεται στη βασική ιδέα, του διπλασιασμού της επιφάνειας τους μαζί με την αισθητική τους αναβάθμιση, σαν πρώτο βήμα για την ανάκτηση, όσο αυτό είναι εφικτό, της αισθητικής που ιστορικά αποδεδειγμένα, χαρακτήριζε το λιμάνι της Χίου».

ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΛΞΗ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ!!!

Σε ό,τι αφορά το τεχνικό μέρος της παρέμβασης, χαρακτηρίζεται από την απλότητα των υλικών. Το κυριότερο υλικό που χρησιμοποιείται είναι το τσιμέντο κατάλληλα επεξεργασμένο, χρωματισμένο και εμπλουτισμένο από σύγχρονα υλικά όπως οι οπτικές ίνες. Το πεζοδρόμιο θα βασίζεται στην επανάληψη ενός κλασσικού μοτίβου με θέμα το κύμα, λόγω ακριβώς της τοποθέτησής του στην προκυμαία της Χίου.


Στη φάση αυτή αναμένονται οι απαραίτητες εγκρίσεις και προτάσεις από την Αρχαιολογία, ώστε να αποσταλεί η μελέτη από το Λιμενικό Ταμείο στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Ν.Α. Χίου για έλεγχο και έγκριση.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤης Μαρίας Αρβανίτη – Σωτηροπούλου: Σαράντα χρόνια Ίντερνετ
Επόμενο άρθρο«Ανοικτά Στρατόπεδα» την 11η Νοεμβρίου