Αρχική Απόψεις Aρθρα ΠΑΜΕ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΑΛΕΡΑΣ ΤΩΝ STAGE,

ΠΑΜΕ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΑΛΕΡΑΣ ΤΩΝ STAGE,

11

 ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


 «ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΑΛΕΡΑΣ ΤΩΝ STAGE,


Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,
Ψηλά το κεφάλι. Μη δεχτείτε να σας αφήσουν άνεργους. Το μέλλον σας δεν μπορεί να είναι τα stage, οι συμβάσεις, η μερική απασχόληση.
          Δηλαδή, μισά δικαιώματα, μισή ζωή.
  Ελάτε μαζί να οργανώσουμε τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μη δίνετε δικαίωμα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία, χρησιμοποιώντας την πολιτική της ΝΔ, χτυπάει το δικαίωμά σας στη μόνιμη και σταθερή εργασία.
    Αν την ενδιέφεραν τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα με stage, με μερική απασχόληση, με όλες τις άθλιες εργασιακές σχέσεις, θα τις καταργούσε και θα παρείχε σε όλους τους εργαζόμενους πλήρη και σταθερή εργασία.
Συνάδελφοι,
Η μόνη πάγια και διαρκής ανάγκη είναι το δικαίωμα στη δουλειά, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Είναι ανάγκη να δοθεί αποφασιστική απάντηση και να υπάρξει συντονισμός όλων των εργαζομένων με όποια σχέση εργασίας δουλεύουν, για να καταργηθούν τα stage, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έργου, οι ωρομίσθιοι και όποια άλλη αντεργατική μορφή απασχόλησης.
Μετά το άφθονο προεκλογικό δακρύβρεχτο μελάνι που χύθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τους εργαζόμενους με την άθλια μορφή εργασίας των stage, σήμερα ως κυβέρνηση πλέον το κόμμα αυτό αποφασίζει και διατάζει την αποπομπή αυτών των εργαζομένων στον Καιάδα της ανεργίας.
Αυτή είναι η απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση σ’ αυτούς τους δεκάδες χιλιάδες νέους εργαζόμενους στο δημόσιο και στους ΟΤΑ, που είχαν την “τύχη” να εργαστούν σε καθεστώς γαλέρας για δύο, τρία, τέσσερα και περισσότερα χρόνια, με αμοιβή 350 και 400 ευρώ, ανασφάλιστοι, χωρίς άδειες, επιδόματα και όλα τα άλλα δικαιώματα.
Την ίδια στιγμή όμως που η κυβέρνηση δήλωσε πως κατάργησε τα stage στο δημόσιο, τα διατήρησε περήφανα και αξιοκρατικά στον ιδιωτικό τομέα, ως τζάμπα εργασία για τους εργοδότες, στα οποία θα δώσει νέα ώθηση μέσα από την ανάπτυξη των προγραμμάτων “μαθητείας”. Ταυτόχρονα βέβαια διατηρεί ατόφιες και όλες τις άλλες βάρβαρες ευέλικτες και ελαστικές μορφές “απασχολησιμότητας” τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα (συμβασιούχοι, μερική απασχόληση, κλπ.).
Η κυβέρνηση Αποκρύβει ότι αυτές οι αντεργατικές της επιλογές υπηρετούν τη στρατηγική του κεφαλαίου, τη διαβόητη ανταγωνιστικότητα και την έξοδο από την οικονομική καπιταλιστική κρίση αποκρύβει ότι με αυτές τις αντιλαϊκές επιλογές της θα ξεκινήσει ένα νέο κύκλο ανακύκλωσης της ανεργίας και ρουσφετοκρατίας.
Τεράστιες ευθύνες γι’ αυτές τις μεσαιωνικές ευέλικτες εργασιακές σχέσεις της εργασιακής και πολιτικής ομηρίας έχουν όλες εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που τις επικρότησαν και τις επικροτούν αυτές τις εργασιακές σχέσεις στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Βαρύτερες είναι οι ευθύνες αυτών των πολιτικών δυνάμεων γιατί στην αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 ψήφισαν να υπάρχουν τέτοιες εργασιακές σχέσεις που δε θα έχουν ποτέ προοπτική μονιμοποίησης. Οι εργαζόμενοι να μη δείχνουν καμιά εμπιστοσύνη στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Εχουν συμφωνήσει με την κυβέρνηση και τον ΣΕΒ για το πέταγμα στο δρόμο των εργαζομένων (stage). Εχουν συμφωνήσει με τις άθλιες μορφές των συμβασιούχων, της μερικής απασχόλησης  γιατί υπηρετούν με συνέπεια την κερδοφορία των επιχειρήσεων.
Η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να παραμερίσουν αυτές τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες που συμπράττουν ενάντια στους εργαζόμενους. Είναι άμεση ανάγκη μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με δυναμικούς αγώνες να ανοίξουμε το δρόμο για την κατάκτηση του δικαιώματος στη μόνιμη, σταθερή, πλήρη και με πλήρη δικαιώματα εργασία για όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Το ΠΑΜΕ θα πρωτοστατήσει σ’ αυτήν την κατεύθυνση
Στα πλαίσια αυτά απαιτούμε:
       Καμία απόλυση.
* Να καταργηθούν όλα τα stage και οι άλλες ελαστικές μορφές εργασίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να μονιμοποιηθούν όσοι εργάζονται σε αυτά.
* Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί – αντιασφαλιστικοί νόμοι ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΕΕ.
* Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤης Μαρίας Αρβανίτη – Σωτηροπούλου: Σαράντα χρόνια Ίντερνετ
Επόμενο άρθρο«Ανοικτά Στρατόπεδα» την 11η Νοεμβρίου