Αρχική Απόψεις Aρθρα ΣΕΣΝΟΧ: ανακοίνωση για τα STAGES

ΣΕΣΝΟΧ: ανακοίνωση για τα STAGES

9

 Κριτήριο τα προσόντα
Τη σκυτάλη της έκφρασης θέσης για το φλέγον θέμα των stage παίρνει σήμερα με δήλωση του ο Σ.Ε. Σ. ΝΟ. Χ., που θεωρεί ότι «οι τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης για το πρόγραμμα stage δεν είναι τίποτε άλλο από το τέλος μιας πολιτικής φάρσας»


Σαν κύρια αιτήματα για το μέλλον των εργασιακών σχέσεων και τις προσλήψεις προβάλλει:


– Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές σχέσεις εργασίας (stage, συμβάσεις έργου, χρόνου μπλοκάκια κ.λπ.)


– Μόνιμη και αξιοπρεπή δουλειά για όλους


– Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων στο δημόσιο


Επικροτεί την κατάργηση των stage με το σκεπτικό ότι: «Ένα ολογόμηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης για απόκτηση εμπειρίας μετατράπηκε από τις κυβερνήσεις σε εμπόριο ελπίδας σε βάρος των ανέργων νέων και των οικογενειών τους».


Παρ’ όλα αυτά ο Σ.Ε. Σ. ΝΟ. Χ αναγνωρίζει ότι στο Νοσοκομείο, τα 15 άτομα, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, προσέφεραν έργο, καλύπτοντας κενά και βοηθώντας στην καλή λειτουργία της υπηρεσίας, αν και προσλήφθηκαν με προβληματικές διαδικασίες.


Όμως δεν μπορεί να παραβλεφθεί, όπως λέει το γεγονός, ότι οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν δικαίωμα σε μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.


Είναι σαφές ότι στις πάγιες θέσεις του σωματείου είναι πως δεν μπορούν να υπάρχουν εργαζόμενοι- αιχμάλωτοι με προγράμματα, ενοικίαση, μισθώσεις έργου ή συμβάσεις ορισμένου χρόνου.


Θεωρείται επίσης δεδομένο ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να προσλαμβάνονται σε μόνιμες θέσεις με διαφανείς διαδικασίες, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και κριτήριο τα προσόντα τους.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2009

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤης Μαρίας Αρβανίτη – Σωτηροπούλου: Σαράντα χρόνια Ίντερνετ
Επόμενο άρθρο«Ανοικτά Στρατόπεδα» την 11η Νοεμβρίου