Αρχική Απόψεις Aρθρα Ανοιχτή επιστολή φορέων & συνδικαλιστών

Ανοιχτή επιστολή φορέων & συνδικαλιστών

9

Με το mail που λάβαμε την ακόλουθη επιστολή δεν υπάρχουν υπογραφές ή ονόματα φορέων. Από τον αποστολέα ξεχωρίσαμε μόνο ότι βρίσκεται στο χώρο του ΠΑΜΕ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΟΠΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ»
Εμείς οι παρακάτω εκπρόσωποι και μέλη ΔΣ φορέων θέλουμε με την ανοιχτή επιστολή μας να καταθέσουμε τα παρακάτω:
Η χώρα διέρχεται μεγάλη οικονομική κρίση συνέπεια της υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων της πλουτοκρατίας, που οδήγησε και οδηγεί στη διόγκωση των ελλειμμάτων, στη δημιουργία ενός βαθιά ταξικού φορολογικού συστήματος, το οποίο στηρίζεται στη λεηλασία του λαού, στην επιδείνωση της θέσης της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στη χειροτέρευση της θέσης της Ελλάδας.
Η Χίος βρίσκεται μέσα σε μια χώρα, που η κοινωνία της είναι βαθιά ταξική, είναι καπιταλιστική, έχει συγκεκριμένη στόχευση τη στήριξη του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.
Είναι λοιπόν σαφής η πρωτοβουλία των δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αξιοποιώντας τις κοινές τους αντιλήψεις και θέσεις για το ρόλο της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό οργανισμό της ΕΕ, θέλουν να φανούν χρήσιμοι στην ντόπια πλουτοκρατία, εφοπλιστική και κατασκευαστική και ιχθυοκαλλιεργητική, σέρνοντας τους εκπροσώπους της κοινωνίας σε μια συμφωνία «κοινωνικών εταίρων».
Δείχνουν τα αντανακλαστικά της τάξης, που εκπροσωπούν, δείχνουν την αποφασιστικότητα και την πυγμή τους για αν περάσουν  αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος του λαού.
Θέλουν να εμποδίσουν την ανάπτυξη ενός διεκδικητικού , αγωνιστικού πόλου αντίστασης.
Ξέρουν ότι οι αυταπάτες που καλλιεργούν γρήγορα θα ξεθωριάσουν.
Ξέρουν ότι τα «στρατηγικά σχέδια» που διαλαλούν, οι εργαζόμενοι, οι έμποροι της αγοράς, οι Μαστιχοπαραγωγοί, οι νέοι τα ‘χουν ξανακούσει από κείνα τα περίφημα συνέδρια στο Ομήρειο από το 1988 κα δώθ.ε
Ξέρουν ότι οι «Μεγάλες Ιδέες» για τον τόπο δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η διαιώνιση της μιζέριας για το λαό και οι αρπαχτές του κεφαλαίου, να θυμηθούμε τα σκάνδαλα της  Βιάλ, της Βαμβακουργίας, το σκάνδαλο του Ναγού, την καταστροφή του Καρφά και του Κάμπου κλπ.
Ξέρουν οι ναυτεργάτες ότι έχτισαν με το αίμα τους το οικονομικό θαύμα των εφοπλιστών, όμως εκείνοι πήραν τα ψίχουλα, απ’ τα τραπέζια τους, και κείνοι μένουν με υποβαθμισμένο τον Οίκο Ναύτου και το ΝΑΤ.
Ξέρου ν  οι έμποροι της αγοράς ότι γι’ αυτούς είναι:  η βαριά φορολογία, τα υψηλά ενοίκια, τα δάνεια, τα κεσάτια, και για τους λίγους τα «πακέτα στήριξης».
Ξέρουν οι νέοι κι οι οικογένειές τους ότι εκείνοι πληρώνουν βαριά  το «μάρμαρο» των «δημόσιων» σπουδών και μετά τι; Τα stage και η ανεργία..
Ξέρουν οι εργάτες ότι γι’ αυτούς υπάρχει το μικρό μεροκάματο, η ανασφάλιστη εργασία, η υποβαθμισμένη περίθαλψη (βλέπετε, ακόμη είναι ατέλειωτο το κτήριο του Νοσοκομείου)
Ξέρουν οι κάτοικοι αυτού του τόπου ότι αυτοί πλήρωσαν το σκάνδαλο του Ναγού, εκείνοι πληρώνουν τα Φράγμα στης Κόρης το Γεφύρι, όμως πίνουν νερό με βαρέα μέταλλα.
Ξέρουν οι κάτοικοι της Χίου βίωσαν και βιώνουν τα «καλά» του Καποδίστρια 1,  ερήμωση κι εγκατάλειψη , αύξηση των φόρων   υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, περιορισμός των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Ξέρουν τι σημαίνει απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, υποβάθμιση και γηρασμένα πλοία, περιορισμός της συγκοινωνιακής σύνδεσης με την Αθήνα, αύξηση των ναύλων και νέα πλούτη για τους εφοπλιστές.
Ξέρουν οι γονείς των παιδιών των παιδικών σταθμών τι σημαίνει προστασία της μητρότητας και των βρεφών, αφού πληρώνουν , αν βρουν θέσεις,  βαρύ  το τίμημα της φροντίδας.
Μακρύς ο κατάλογος των εγκλημάτων της ντόπιας πλουτοκρατίας και των υπηρετών της.
Εμείς καλούμε τους φορείς να πετάξουν στο καλάθι των άχρηστων το «κοινωνικό συμβόλαιο» της πλουτοκρατίας, που μέσω των πολιτικών εκπροσώπων προωθείται.
Τους καλούν με να μην προδώσουν την τάξη τους.
Εμείς τους καλούμε να μπουν μπροστά για τη δημιουργία μετώπου αγώνα και δράσης για να αντιμετωπίσουμε τη θύελλα που έρχεται.
Χίος , 7/11/09

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ- τοπικό, αποτελέσματα 7-8/11
Επόμενο άρθροΚινηματογραφική Λέσχη: ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΜΑΣ ΚΡΑΟΥΝ (13/11)