Αρχική Απόψεις Aρθρα Βασίλης Μαυρέλος: Εν ονόματι της “ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ” κάνουν απολύσεις

Βασίλης Μαυρέλος: Εν ονόματι της “ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ” κάνουν απολύσεις

10

 
ΕΝ  ΟΝΟΜΑΤΙ ΄΄ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ΄΄ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ !!!
   Η κυβέρνηση του Γ.Α.Παπανδρέου με τις αποφάσεις της για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ:
   απέδειξε για άλλη μια φορά την απόλυτη άρνηση της να καταργήσει οριστικά το απαράδεκτο καθεστώς της ελαστικής εργασίας στο  Δημόσιο.
   Χωρίς να δίνει καμιά διέξοδο στο εκρηκτικό πρόβλημα των χιλιάδων εργαζομένων συμβασιούχων και stage, μέσω μιας προωθημένης, καθολικής και κοινωνικά αποδεκτής λύσης, η οποία θα ήταν να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις στο δημόσιο τομέα (κοινωνικές υπηρεσίες, Υγεία, Παιδεία) που υπολειτουργούν και χρειάζονται άμεσα να στελεχωθούν.
   Έτσι όχι μόνο θα αντιμετώπιζε το πρόβλημα  των εργαζομένων με τις γνωστές επαίσχυντες μορφές απασχόλησης (συμβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, stage, ΄΄αυτοαπασχόληση΄΄,ενοικίαση εργαζομένων κλπ), αλλά και θα δημιουργούσε νέες πραγματικές θέσεις εργασίας για επιπλέον χιλιάδες ανέργους. Η λύση αυτή θα αναβάθμιζε αυτόματα το επίπεδο των δημοσίων υπηρεσιών, θα μείωνε την ανεργία και θα δημιουργούσε εισοδήματα με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την κοινωνία.
   Αντ’ αυτού η κυβέρνηση ουσιαστικά επέλεξε να τους απολύσει όλους, να προσλάβει πολύ λιγότερους και μάλιστα όχι με μόνιμη και σταθερή εργασία, αλλά με νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου διαιωνίζοντας το ρουσφέτι και την αναξιοκρατία (που δήθεν καταπολεμά) δημιουργώντας ξανά  νέες στρατιές ομήρων.
   Όλα αυτά γίνονται επειδή επιμένουν σ’ ένα πλαίσιο απορρύθμισης της εργασίας, υποβάθμισης του δημόσιου χώρου, ΄΄επιτηρούμενοι αιχμάλωτοι΄΄ επί της ουσίας του Χοακίν Αλμούνια και της Ε. Ε.
   Τα συνδικάτα, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ πρέπει να στηρίξουν συνολικά τον αγώνα των συμβασιούχων, των stagierς και να ανοίξουν ένα ευρύτερο μέτωπο κατά της  επισφάλειας και της ανεργίας. Ο αγώνας αυτός σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι  αλληλέγγυος με τους ΄΄σύγχρονους πληβείους΄΄της νέας εργασιακής περιπλάνησης.                                                                  
                                                  ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΕΛΟΣ             
                                     Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ
                            από το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς
      email-maurelos@otenet.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒασίλης Μαυρέλος: Η υπουργός Παιδείας ξαναχτυπά
Επόμενο άρθροΣαράντος Πιτσιλαδής: ένας κόμπος στο λαιμό ενόψει της δίκης για την υπόθεση της Αγγελικής