Αρχική Νέα Τοπικά ΕΣΗΕΠΗΝ: Οι δημοσιογράφοι συμπαρίστανται στον αγώνα της Αγγελικής Χατζηδημητρίου

ΕΣΗΕΠΗΝ: Οι δημοσιογράφοι συμπαρίστανται στον αγώνα της Αγγελικής Χατζηδημητρίου

17

 
       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Οι δημοσιογράφοι  συμπαρίστανται στον  αγώνα της Αγγελικής Χατζηδημητρίου
                          


Ύστερα από δυο αναβολές, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου εκδικάζεται στη Χίο η δίκη του υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης που προπηλάκισε και τραυμάτισε βαριά τη συνάδελφο, μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ, Αγγελική Χατζηδημητρίου, σύζυγο του συναδέλφου Θοδωρή Πυλιώτη.

 


Ως μάρτυρας στο δικαστήριο θα παραστεί ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Απόστολος Βουλδής.
To περιστατικό συνέβη στις 8 Απριλίου 2006, στον περίβολο εργοστασίου της ΔΕΗ στη Χίο. Η λάθος εκτίμηση των γιατρών, στην αρχική φάση, και εν συνεχεία η καθυστέρηση στην αεροδιακομιδή της Αγγελικής σε Νοσοκομείο της Αθήνας επέτειναν την κατάσταση της υγείας της. Αποτέλεσμα είναι επί 44 μήνες η συνάδελφος να είναι καθηλωμένη, τετραπληγική, φέρει τραχειοστομία και σιτίζεται με γαστρονόμιο. Ωστόσο, έχει πλήρη διαύγεια, στοιχείο που πολλαπλασιάζει τις ελπίδες αποκατάστασης της υγείας της.
Η Αγγελική Χατζηδημητρίου εξακολουθεί να παραμένει, εδώ και τρεις μήνες, στο Κέντρο Αποκατάστασης του Bad Aibling, στο Μόναχο της Γερμανίας.
Εδώ και 44 μήνες η συνάδελφος δίνει τον δικό της γενναίο αγώνα, έχοντας τη συμπαράσταση σύσσωμου του δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας. Το πρωτοφανές επεισόδιο της Χίου, ο βαρύς τραυματισμός της συναδέλφου εν ώρα άσκησης των καθηκόντων της, αλλά και το γεγονός ότι οι υπαίτιοι ακόμα δεν έχουν λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης, εξακολουθούν να προκαλούν σε όλους μας αποτροπιασμό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ δεν θα σταματήσει, έως τέλους, να μάχεται για την απόδοση Δικαιοσύνης και για την τιμωρία των υπαιτίων, τόσο των φυσικών όσο και των ηθικών αυτουργών της δολοφονικής επίθεσης εις βάρος της συναδέλφου. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑ.Δ.Ε.Δ.Υ.: 17 ΝΟΕΜΒΡΗ : ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ.
Επόμενο άρθρο“Ελευθεριακή Οροσειρά Αλληλεγγύης”: Αλληλεγγύη στην Αγγελική