Αρχική Νέα Τοπικά Επέμβαση Πυροσβεστικής στις 22/11 και οδηγίες για καύση χόρτων

Επέμβαση Πυροσβεστικής στις 22/11 και οδηγίες για καύση χόρτων

34

 Την 22-11-09 και Ω/09.00 η Υπηρεσία μας μετέβη με 1 όχημα κα2 άντρες για εξακρίβωση πυρκαγιάς στην περιοχή Λάμψα της Βολισσού, ενώ την ίδια ημέρα και Ω/12.05 ξέσπασε πυρκαγιά πιθανόν από υπολείματα καύσης  καλλιεργειών στην περιοχή Βατούσα Βλυχάδας στα Καρδάμυλα. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε δασική έκταση σε δυσπρόσιτη περιοχή  δύσκολα προσεγγίσιμη από πυροσβεστικά οχήματα. Τέθηκε υπό έλεγχο την Ω/13.45 από 7 οχήματα με 18 άντρες αφήνοντας καμένη έκταση 5 στρεμμάτων δασικής (πουρνάρια, αστιφίδες, χόρτα, αθρίμπες, σπάρτοι κλπ) και 200 τετραγωνικών μέτρων αγροτικής.
Διενεργείται  προανάκριση.
 
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώνει ότι λόγω των καιρικών συνθηκών  και ειδικότερα λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που έχει περάσει από την τελευταία βροχόπτωση, αλλά και λόγω των  σχετικά υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών  που επικρατούν ειδικά τις μεσημεριανές ώρες, ο κίνδυνος εξάπλωσης της πυρκαγιάς αυξάνει, ενώ άν φυσούν άνεμοι γίνεται ιδιαίτερα μεγάλος. Πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης  που προβλέπονται:
Η καύση να γίνεται τις πρωινές ώρες. 
Δεν γίνεται η καύση όταν φυσάει αέρας ή επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της καύσης να παρευρίσκονται εκεί τουλάχιστον τέσσερα (4) άτομα  για την επιτήρηση της καύσης και επέμβαση σε περίπτωση μεταδόσεως της φωτιάς.
 Επίσης κατά την καύση να υπάρχει επί τόπου τρακτέρ με άροτρο για την άμεση διακοπή της φωτιάς στις γύρω εκτάσεις.
 
Η καύση  θα αρχίσει από την άκρη και θα προχωράει προς το κέντρο.
 
Σε περίπτωση που η πυρκαγιά εξαπλωθεί  οι κυρώσεις ποινκές και  αστικές είναι ίδιες με της αντιπυρικής περιόδου.


 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΙΟΥ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπεμβάσεις Πυροσβεστικής 20&22/11
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη Βουλευτή Χίου Κ. Μουσουρούλη σε έργα του Νομού Χίου