Αρχική Νέα Τοπικά Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την 3η Δεκέμβρη – Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων...

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την 3η Δεκέμβρη – Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

5

 Ο ΝΟ.Σ.Α.Μ.Α.Χ. με την ευκαιρία του εορτασμού της 3ης Δεκέμβρη, Εθνικής και Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων, από 28 έως 30 Νοεμβρίου 2009, με τίτλο «Τίποτα για τα Άτομα με Αναπηρία χωρίς τα Άτομα με Αναπηρία» και στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στα ζητήματα που απασχολούν τα Άτομα με Αναπηρία.
Η φετινή 3η Δεκέμβρη είναι αφιερωμένη στην αναγκαιότητα θέσπισης ενός εθνικού προγράμματος για την κοινωνική ένταξη, την κοινωνική προστασία ατόμων με αναπηρία και την άρση κάθε μορφής διάκρισης σε βάρος τους. Ο ΝΟ.Σ.Α.Μ.Α.Χ. προβάλει το μήνυμα της 3ης Δεκέμβρη και, μέσα από τις πολύπλευρες εκδηλώσεις (καλλιτεχνικές και βιωματικά εργαστήρια), επισημαίνει ότι «η διαφορά είναι δικαίωμα» – ένα δικαίωμα που έχει κατακτηθεί μέσα από τους αγώνες του αναπηρικού κινήματος.
 Προτεραιότητα του ΝΟ.Σ.Α.Μ.Α.Χ. και της Ν.Α. Χίου είναι η πρόσβαση σε όλα τα Δημόσια κτήρια του νομού μας, για τα Άτομα με Αναπηρία. Προς αυτόν τον στόχο, καλούμε Δήμους, Νομαρχία και τα Σωματεία ΑμεΑ του νομού να συνεργαστούμε για να κάνουμε επιτέλους την πρόσβαση πράξη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
 Με την ευκαιρία του τριήμερου εκδηλώσεων, ο ΝΟ.Σ.Α.Μ.Α.Χ. προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα το Νομαρχιακού Συμβουλίου Χίου. Ο Πρόεδρος του ΝΟ.Σ.Α.Μ.Α.Χ. κ. Νικ. Νύκτας, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χίου και μέλος του Ν.Ο.Σ.Α.Μ.Α.Χ κ. Παντελής Στεφάνου, και η Πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία κ. Σοφία Μιχάλα, ως μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του τριημέρου, θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 3ης Δεκέμβρη.
 
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για την 3η Δεκέμβρη
«Τίποτα για τα Άτομα με Αναπηρία χωρίς τα Άτομα με Αναπηρία»
* Σάββατο 28/11/09 και ώρα 19:00 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου:
Το χοροθέατρο ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ. παρουσιάζει την παράσταση “IMITATIONS”.
Η διαρκής πάλη με τον εαυτό μας και τους άλλους, με τα σκοτεινά, τα ανεξιχνίαστα κομμάτια της ψυχής και του νου, με το θυμό, με το ηφαίστειο που κοχλάζει κάθε φορά μέσα μας. Η αναζήτηση της ταυτότητα μέσα από το δικαίωμα της διαφοράς. Η συντροφικότητα και η επιθυμία για απελευθέρωση από τα στερεότυπα και τις αναπαραστάσεις τους στην καθημερινή ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις. Ένα παιχνίδι σύγκρουσης που καλεί τον θεατή να βγει απ’ την βολική θέση του απλού παρατηρητή και να δοκιμάσει τα όρια και τις αντοχές του.
Ερμηνεύουν: Χρήστος Κυπριώτης, Βιβή Ρωμανά, Ανδρομάχη Βαρσάμη, Nicolletta Ferri, και Γιώργος Χρηστάκης
Χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης – ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ
Πρωτότυπη μουσική και εκτέλεση: Κώστας Λειβαδάς (πιάνο) – Πάρις Περυσινάκης (λύρα)
Φωτισμοί: Μαρίνα Αδάμ – Ελισάβετ Πασιατζή
Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τους Κώστα Λειβαδά και Αντριάννα Μπάμπαλη.
Είσοδος Ελεύθερη.


* Κυριακή 29/11/09 και ώρα 11:00 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου: Διαδραστικό εργαστήρι με την ομάδα ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ.
* Δευτέρα 30/11/09 και ώρα 10:30: Βιωματικό εργαστήριο με τη συμμετοχή μαθητών/ καθηγητών Γυμνασίου – Λυκείου και ΕΠΑΛ Βροντάδου (ΧΩΡΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ)
Οι μαθητές μέσα σε ένα ελεύθερο πεδίο συνδημιουργούν και εκφράζονται. Στόχος του εργαστηρίου είναι να μεταδώσει στους συμμετέχοντες το κοινωνικό μήνυμα της κατανόησης της διαφορετικότητας και της αλληλοαποδοχής.
Συντονιστής: Ηλίας Μάρκος, ψυχολόγος και μέλη της ομάδας ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ
Το εργαστήριο διοργανώνεται σε συνεργασία με τον ΠΣΑμεΑ και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών.


Από το ΝΟ.Σ.Α.Μ.Α.Χ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ:Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ
Επόμενο άρθροΚλείσιμο Σχολικών Μονάδων λόγω ιώσεων