Αρχική Νέα Τοπικά Φιλοζωϊκός Σύλλογος: και νέες φόλες στην πόλη της Χίου

Φιλοζωϊκός Σύλλογος: και νέες φόλες στην πόλη της Χίου

5

 ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ
αρ. μητρ. Πρωτ. Χίου 467/30-09-96
Τ.Θ. 41, Χίος 82100, www.chiosaws.org, τηλ.6907758394


ΦΟΛΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (ΞΑΝΑ)


   Δεκάδες γατιά και δύο σκύλοι δηλητηριάστηκαν στις οδούς Αγίου Φωτίου, Συναδηνού, Βορριά, Αγίων Αποστόλων, Χαβιάρα και Αγίου Δημητρίου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.
   Επαναλαμβάνουμε πως η θανάτωση οικόσιτων ή αδέσποτων ζώων τιμωρείται από την Εθνική Νομοθεσία με χρηματικό πρόστιμο μέχρι 1.500 ευρώ και φυλάκιση έως έξι μήνες. Για τα ποντίκια η καλύτερη λύση είναι πάντα η γάτα.
   Τα νεκρά ζώα κείτονταν στους δρόμους, σε αυλές και κήπους. Εννοείται πως όσοι τηλεφώνησαν στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Χίου, υπεύθυνη για την αποκομιδή των νεκρών ζώων και την υγειονομική ταφή τους κατά το Ν.3170/03, δεν βρήκαν κανένα.
   Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου, για μια και μοναδική φορά, συμμετείχε στην αποκομιδή δύο πτωμάτων, με τη βοήθεια ιδιωτών, ώστε να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος, να ξεσηκωθεί και να ζητήσει από την τοπική αυτοδιοίκηση αυτά που είναι υποχρεωμένη να κάνει.
   Συνεπώς, ο δήμος Χίου αντί να προβαίνει σε ημίμετρα και σπατάλη δημοσίου χρήματος (20.000 ευρώ για τη φιλοξενία δέκα πέντε σκύλων για ένα χρόνο) πρέπει
1) να ενημερώνει τους δημότες για τις υποχρεώσεις τους σε σχέση με τα ζώα
2) να ελέγχει ποιος πουλά, ποιος αγοράζει και ποιος εγκαταλείπει ζώα
3) να στειρώνει, να εμβολιάζει, να περιθάλπει και να προωθεί προς υιοθεσία τα αδέσποτα
4) να δημιουργήσει υπηρεσία ανάλογη με αυτές των δυτικοευρωπαϊκών χωρών και των ΗΠΑ για να εφαρμοστούν όλα τα παραπάνω.
   Δεν δικαιολογείται να τηλεφωνούν αξιωματικοί υπηρεσίας από δημόσιες υπηρεσίες στους εθελοντές του Φιλοζωικού τα Σαββατοκύριακα ή τα μεσάνυχτα λες και είμαστε διανυκτερεύον φαρμακείο. Τα αδέσποτα έχουν ανάγκες και τις αργίες, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης χρηματοδοτεί την περίθαλψη τους, ας δημιουργηθεί λοιπόν μια τέτοια υπηρεσία από το δήμο. Σε συνδυασμό με τα παραπάνω βέβαια μήπως και κάποια στιγμή σταματήσουν να παρατάνε σκύλους. Ας αναλάβει η τοπική αυτοδιοίκηση τις ευθύνες της.


Στις φωτογραφίες τα πτώματα του Σαββατοκύριακου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιορτινά Σάββατα στην «Πυξίδα»
Επόμενο άρθροΣεμινάριο από το 1ο ΣΕΚ Χίου και το Σύνδεσμο Ηλεκτρολόγων