Αρχική Νέα Τοπικά «Φίλος του Πεζού» για Μέρα Ατόμων με Αναπηρία: ζήτημα αγάπης και κατανόησης

«Φίλος του Πεζού» για Μέρα Ατόμων με Αναπηρία: ζήτημα αγάπης και κατανόησης

18

 
«Φίλος του Πεζού»
Ομάδα πρωτοβουλίας πολιτών της Χίου
για τα δικαιώματα των πεζών
και την ποιότητα ζωής 
——————————————————————————–
Χίος 01-12-2009


ΖΗΤΗΜΑ  ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣΟ Φίλος του Πεζού με   αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα ΑμΕΑ,  απευθύνει έκκληση στους αιρετούς, πρώτου και δεύτερου βαθμού   ΟΤΑ,  καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες των ίδιων Οργανισμών να δείξουν μεγαλύτερη ευαισθησία στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι   συμπολίτες μας ΑμΕΑ αλλά και οι ηλικιωμένοι, οι μητέρες με αμαξίδια τα μικρά παιδιά   και κάθε άλλος που απαιτεί ένα πολιτισμένο αστικό περιβάλλον.
      Είναι επίκαιρο και εξαιρετικά  ενδιαφέρον το Εθνικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας που έχει βάλει σε δημόσια διαβούλευση το    Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, (ΤΕΕ) με την ελπίδα ότι θα προβληματιστούν τόσο αυτοί που αναφέρουμε παραπάνω  αλλά και οι πολίτες που πρέπει κάποτε να αξιώσουμε καλύτερες συνθήκες κυκλοφορίας στην πόλη.
Κατά το ΤΕΕ χρειάζονται λοιπόν:
1. Παρεμβάσεις ενδιαφέροντος μικρού κόστους, στα πάμπολλα επικίνδυνα σημεία του Εθνικού και Δημοτικού οδικού δικτύου. Ζητούν να ιεραρχηθούν και να βελτιωθούν .
2. Ασφαλή πρόσβαση των  πεζών σε σχολικά συγκροτήματα, (τα περισσότερα χωρίς ευκρινή σήμανση)  αθλητικά κέντρα (π.χ το κλειστό γυμναστήριο, το κολυμβητήριο κλπ) , ΚΑΠΗ (αυτό του Δ.Χίου είναι κυριολεκτικά απροσπέλαστο)  Οι διαβάσεις πεζών είναι ανύπαρκτες λόγω κακής συντήρησης και ελλιπούς φωτισμού κατά τη νύκτα. 
3. Κατασκευή δικτύου οδών ήπιας κυκλοφορίας με   διευκόλυνση της κυκλοφορίας των πεζών. Άραγε πως θα πάει ο πεζός από την Απλωταριά στο λιμάνι, ή από το κέντρο στη ΔΟΥ Χίου, από το κέντρο στο ΙΚΑ κλπ;;;
4. Μέτρα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στους ισόπεδους κόμβους του αστικού και υπεραστικού δικτύου. Όλοι οι κόμβοι του οδικού δικτύου μπορούν εύκολα να χαρακτηρισθούν ως καρμανιόλες κυρίως για τους πεζούς αλλά και για τα οχήματα. Οι κατασκευή κυκλικών  κόμβων σύμφωνα με το ΤΕΕ θα μειώσει κατά 50%-70% τα τροχαία ατυχήματα στους ισόπεδους κόμβους.
Η Παγκόσμια ημέρα για τα ΑμΕΑ, ας γίνει ορόσημο ενδιαφέροντος για τους αιρετούς οι οποίοι, υπερβάλλουν σε ενδιαφέρον μόνο κατά τις παραμονές εκλογών.
Οι παρεμβάσεις που ζητά ο Φίλος του Πεζού δεν απαιτούν μεγάλα χρηματικά ποσά.
Έχουν ανάγκη αποθέματος αγάπης και ενδιαφέροντος για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που αγωνίζεται ενάντια στην περιθωριοποίηση και τον αποκλεισμό. Κι αυτό το μέρος του πληθυσμού είμαστε εμείς οι ίδιοι, οι γονείς και τα’ αδέλφια μας, τα παιδιά μας που απαιτούν  κατανόηση και ελάχιστη αγάπη.
Άραγε ζητούν τόσο πολλά;

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦωτιά από κεραυνό σε καμινάδα σπιτιού
Επόμενο άρθροΕκδήλωση για την ίδρυση του Τμήματος Διοίκησης και Τουρισμού Πανεπιστημίου Αιγαίου