Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Νεολαία ΣΥΝ: Παιδεία, εργασία, δικαιώματα, περιβάλλον στο στόχαστρο…

Νεολαία ΣΥΝ: Παιδεία, εργασία, δικαιώματα, περιβάλλον στο στόχαστρο…

24

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
www.neolaiasynaspismouchiou.blogspot.com


Παιδεία, εργασία, δικαιώματα, περιβάλλον στο στόχαστρο…


O Δεκέμβρης ήταν ένα αυθεντικό ξέσπασμα οργής, ένα συλλογικό «φτάνει πια». Άνοιξε ένα ρήγμα στην συνέχεια των αδιεξόδων που έχουν πνίξει τη νεολαία. Έδειξε ξεκάθαρα ότι το μέλλον που μας ετοιμάζουν δεν μας χωράει, ότι στον κόσμο του κέρδους δεν υπάρχει χώρος για τις ανάγκες και τα όνειρα μας. Ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε τους όρους που προσπαθούν να μας επιβάλουν.


Η δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Μαθητές και νέοι άνθρωποι σε όλη την χώρα βγήκαν στους δρόμους. Μια ολόκληρη γενιά έμαθε τι σημαίνει αγώνας, συντροφικότητα και αλληλεγγύη. Έμαθε όμως τι σημαίνει και καταστολή. Έμαθε ότι όταν για την κυβέρνηση τελειώνουν τα επιχειρήματα και καταρρέει η πειθώ υπάρχει και άλλος δρόμος, ο δρόμος της βίας.
Η κυβέρνηση και οι σύμμαχοι της έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να απομονωθεί η νεολαία. Δεν τα κατάφεραν όμως γιατί τα αδιέξοδα των νέων ανθρώπων δεν είναι τα μόνα αδιέξοδα σε αυτή την χώρα. Εργαζόμενοι και άνθρωποι όλων των ηλικιών κατέβηκαν στους δρόμους στήριξαν με όποιο τρόπο μπορούσε ο καθένας. Η νεολαία δεν έμεινε μόνη της. Από την πρώτη στιγμή η ριζοσπαστική αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε μαζί της στον δρόμο. Δεν λογάριασε το πολιτικό κόστος, μίλησε για την εξέγερση και για τα αίτια της εξέγερσης. Οι εχθροί της εξέγερσης, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να κάνουν απολογισμούς από τζαμαρίες αρνούμενοι να δουν το κύριο στοιχείο της έκρηξης του Δεκέμβρη. Την οργή και τα αδιέξοδα. Απρόσμενος και χρήσιμος σύμμαχος των εχθρών της εξέγερσης ήταν και το ΚΚΕ, που αρνήθηκε να μιλήσει για εξέγερση και «νέο υποκείμενο αγώνα». Μίλησε για σωματέμπορούς και έμπορους ναρκωτικών που σπάνε και στοχοποίησε την ριζοσπαστική αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ ως ύποπτο για σχέσεις με ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου.


Ο Δεκέμβρης συνεχίζει να φοβίζει γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι το ποτήρι παραμένει γεμάτο.
Η ανασφάλιστη κακοπληρωμένη εργασία, όχι μόνο για τους νέους, δεν αποτελεί πια εξαίρεση. Η ανεργία αγγίζει το 15%. Το σχολείο συνεχίζει να είναι ένα εξεταστικό κάτεργο που τιμωρεί τους «κακούς» μαθητές για αυτά που το ίδιο απέτυχε να τους δώσει. Οι πανεπιστημιακές σχολές μετατρέπονται σε αυταρχικά κέντρα κατάρτισης, που προσφέρουν την προοπτική της δια βίου περιπλάνησης στην εργασιακή ζούγκλα. Ο φυσικός πλούτος συνεχίζει να λεηλατείται και να αντιμετωπίζεται ως άλλη μια ευκαιρία για την στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη δείξει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν σκοπεύει να παρεκκλίνει από το δικό της νεοφιλελεύθερο παρελθόν και την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης.~Ένα χρόνο μετά το ποτήρι είναι ακόμη γεμάτο.
~Καλούμε όλους τους μαθητές, φοιτητές, νέους/νέες αλλά και ολόκληρη την κοινωνία σε αγώνες μαζικούς, μαχητικούς, διεκδηκιτικούς.
~Γιατί οι αγώνες για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, την εργασία, την εκπαίδευση, το περιβάλλον, την αξιοπρέπεια είναι για άλλη μια φορά μοναδική διέξοδος για όλους και όλες μας.


Τα θέλουμε όλα πίσω.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ»: Εορταστική εκδήλωση στις ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ
Επόμενο άρθροΣτάση εργασίας εκπαιδευτικών στις 7/12