Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ν.Ε. ΧΙΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.: Αγώνας και επαγρύπνηση για τη διάσωση του Κορακάρη

Ν.Ε. ΧΙΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.: Αγώνας και επαγρύπνηση για τη διάσωση του Κορακάρη

11

 ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΑΚΑΡΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΧΙΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.


                Κόλαφος για τους γνωστούς επενδυτές του τσιμέντου, τα νέα τζάκια του νησιού, τους πολιτικούς εκπροσώπους του ΠΑ.ΣΟ.Κ.  και της ΝΔ και ορισμένα τοπικά Μ.Μ.Ε. που έπαιξαν το ρόλο του φερέφωνου των «αναπτυξιολάγνων» αποτελεί η πρόσφατη απόφαση του συμβουλίου Επικρατείας, που ακύρωνε την αλλαγή χρήσης του Κορακάρη.


                Όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά γνωρίζουν, πώς άλλαξε ιδιοκτησιακά χέρια ο Κορακάρης και με ποιες πολιτικές παρεμβάσεις από το δασικό χαρακτήρα της μετατράπηκε σε χορτολιβαδική με απώτερο σκοπό την οικοπεδοποίηση και την τσιμεντοποίηση της διοχετεύοντας σε ημέτερες εφημερίδες προτάσεις για Πανεπιστημιούπολη στον Κορακάρη.


                Το ΚΚΕ τονίζει ότι ο βασικός στόχος της ντόπιας πλουτοκρατίας είτε εμφανίζεται ως καλός πατριώτης κι ευεργέτης είτε ως φιλόπτωχος είναι η προώθηση μέσω των διαπλεκόμενων πολιτικοοικονομικών συμφερόντων των ταξικών τους επιλογών και το αυγάτεμα των κερδών τους, με οποιοδήποτε τίμημα: μολύνοντας τις θάλασσες, καταπατώντας παραλίες, καταστρέφοντας δασικές εκτάσεις ή υδρολεκάνες και φυσικά εκμεταλλευόμενοι με αντεργατικά και αντιασφαλιστικά μέσα έλληνες και μετανάστες εργάτες.


                Το  ΚΚΕ επισημαίνει χωρίς να οικειοποιείται ή να μονοπωλεί τον αγώνα για τη διάσωση του Κορακάρη ότι ο πρώτος που έθεσε το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ζητώντας να απαλλοτριωθεί ο Κορακάρης προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος  ήταν ο κουμουνιστής Νομαρχιακός Σύμβουλος καπετάν- Νικόλας Γιόμελος .


                Τέλος το ΚΚΕ καλεί το λαό σε αγωνιστική ετοιμότητα κι επαγρύπνηση μέχρι την πλήρη δικαίωση και διάσωση του Κορακάρη και ως οικοσυστήματος που με την υδρολεκάνη του υδροδοτεί την πόλη, και ως προς τα αναγνωρισμένα παλαιοντολογικά ευρήματα που διαθέτει.


                Παράλληλα εκφράζουμε την πάγια θέση μας για τα δάση, τα ποτάμια ,,,,, οι ακτές ,τα βουνά πρέπει να γίνουν δημόσια περιουσία και να ανήκουν στο λαό προστατεύοντας το φυσικό περιβάλλον ν? αξιοποιηθούν ως χώρος αναψυχής και ξεκούρασης.         


Χίος 3/12/09

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ»: Εορταστική εκδήλωση στις ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ
Επόμενο άρθροΣτάση εργασίας εκπαιδευτικών στις 7/12