Αρχική Νέα Τοπικά Νέα Αντίληψη: οξεία επίθεση κατά Δημάρχου Χίου για θέμα κτηρίου οδού Λάδης

Νέα Αντίληψη: οξεία επίθεση κατά Δημάρχου Χίου για θέμα κτηρίου οδού Λάδης

20

Χίος  6 / 12 / 09
δελτιο τυπου ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ «ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑΣ»
ΒΡΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΑΔΗΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΣΩΝ ΤΟΝ … ΚΑΝΑΚΕΥΟΥΝ!


1. Προχώρησε στη διεξαγωγή φαρσοκωμωδίας δήθεν «δημοψηφίσματος», για την κατεδάφιση ή μη του κτιρίου, χωρίς ποτέ κανείς να μάθει το αποτέλεσμα!
2. Αρνήθηκε την πρόταση των έξι σημείων που δημόσια κατέθεσε η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, πρόταση που εξασφάλιζε τη συναίνεση, προτιμώντας να βαδίσει μοναχική πορεία!
3. Συμπεριέλαβε – με δική του πρωτοβουλία στην απόφαση περί κατεδάφισης (189/30-4-07 του Δημοτικού Συμβουλίου) – χρονικό ορίζοντα υλοποίησης, «από ένα μήνα έως  ένα χρόνο», με αποτέλεσμα αυτή-σήμερα-να είναι ανενεργή!
4. Ακύρωσε, υποβάθμισε και «έκαψε» την προσπάθεια ενεργοποίησης του Νόμου Σηφουνάκη, που του υποδείξαμε, στέλνοντας ελλιπέστατο φάκελο, χωρίς να συμπεριλάβει  ούτε αυτό το αίτημα υπαγωγής στις διατάξεις του Ν. 3201/03!
5. Προκάλεσε αρνητική απάντηση-υπηρεσιακού παράγοντα του Υπουργείου Αιγαίου-«περί μη υπαγωγής του κτιρίου στις διατάξεις του νόμου», αρνούμενος – παρά τις πιέσεις μας – να την προσβάλλει στα ακυρωτικά δικαστήρια, διαδικασία με την οποία θα άνοιγε ο δρόμος της δικαίωσης για το Δήμο!
6. Απέστειλε για γνωμοδότηση το αίτημα κατεδάφισης – ενός κατ΄  ουσίαν αυθαιρέτου κτιρίου – σε αναρμόδια-να εκφράσουν άποψη-όργανα, (όπως ΣΧΟΠ και ΕΠΑΕ), δίνοντας περισσότερα επιχειρήματα στους αντιδρώντες. Το «πονηρό» μάλιστα της υπόθεσης είναι πως και ο ίδιος γνώριζε και δήλωνε την αναρμοδιότητα των οργάνων αυτών!
7. Αρνείται σήμερα να συζητήσει  εξ υπαρχής το θέμα-όπως απαιτείται-παρόλο που γνωρίζει ότι το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, έκρινε ακυρωτέα την άδεια κατεδάφισης της Πολεοδομίας του Δήμου Χίου, εφόσον αυτή βασίζεται σε μη αιτιολογημένη- ελλιπή κατά νόμο – απόφαση (την 189/07 του Δημοτικού Συμβουλίου). Και μόνο αυτό το γεγονός δημιουργεί βεβαιότητα ακύρωσης  κάθε νέας άδειας κατεδάφισης την οπαία θα επιχειρήσει να εκδώσει η Πολεοδομία μια και θα βασίζεται στην 189/07 απόφαση του Δ.Σ, που το Δικαστήριο έκρινε ελλιπή!
8. Εισηγείται σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά τη λήξη της, την παράταση ισχύος της απόφασης 189/07, οδηγώντας το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου στη λήψη παράνομης άρα και ακυρωτέας απόφασης, μια και κανείς δεν βρέθηκε να παρατείνει-νόμιμα-απόφαση της οποίας η ισχύς έχει ήδη, προ πολλού, λήξει!
9. Αδιαφορεί για τον κοινωνικό αντίκτυπο και το διχασμό που επιφέρει με τις πράξεις του όταν αποφασίζει-για δικούς του λόγους-να «σέρνει» το θέμα της κατεδάφισης στη λογική άλλων χρονιζόντων, όπως της επέκτασης του αεροδρομίου, της μαρίνας και των συνοδών έργων του φράγματος Κόρης Γεφύρι!
10. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Ουδέποτε είχε σοβαρά και υπεύθυνα αποφασίσει για την κατεδάφιση του κτιρίου! Για το λόγο αυτό σε κάθε σχετική ενέργειά του φρόντιζε να εμφανίζει κενά και παραλείψεις, προκειμένου να βρίσκονται οι … άλλοι που θα του δημιουργούν εμπόδια, προσφεύγοντας αρμοδίως! ΣΚΟΠΟΣ του είναι να ΣΥΡΕΙ το θέμα της ΛΑΔΗΣ στις ΕΚΛΟΓΕΣ ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος προσπαθεί για την κατεδάφιση αλλά … δεν τον αφήνουν.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒασίλης Μαυρέλος: ένα χρόνο μετά…
Επόμενο άρθροΚέντρο Παιδιού & εφήβου: ευχαριστίες